Miron bv
Image default
Bedrijven

Voor welke soort kraan kies je in je werkplaats?

Wanneer je een werkplaats hebt waar er veel zware machines staan of waar er zware materialen getild moeten worden kan een kraan een uitkomst bieden. Door een kraan in je werkplaats neer te zetten wordt het verplaatsen van verschillende zware objecten makkelijker. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer tijd over hebt, maar zorgt er ook voor dat je zelf niet meer hoeft te tillen. Heb je interesse om een kraan aan te schaffen? Dan kun je vaak tussen meerdere kranen kiezen. In dit blog komen de portaalkraan en de kolomzwenkkraan aan bod.

 

Portaalkraan

Kies je voor een portaalkraan? Dan is het misschien goed om te weten dat deze op maat gemaakt kan worden. Een portaalkraan bestaat in principe altijd uit drie delen die aan elkaar verbonden zijn. Daarnaast is een portaalkraan optioneel voorzien van zwenkwielen met een rem. Heb je deze optie gekozen dan ben je enorm flexibel met de kraan, doordat deze breed inzetbaar is. Deze kraan kan niet alleen goederen verplaatsen, maar kan goederen ook een stuk door de lucht hijsen. Een extraatje is dat je deze kraan kan bedienen met een draadloze bediening als je dat handig vindt. Schaf er in dat geval een afstandsbediening bij aan en je kan de kraan overal vanuit je werkplaats bedienen. De kraan kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Let op: deze kraan kan hijsen en verplaatsen tot een maximaal gewicht van vijf ton.

 

Kolomzwenkkraan

Deze kraan is iets minder flexibel dan de vorige. De kolomzwekkraan wordt namelijk aan de vloer bevestigd. Dit wordt gedaan middels bouten met ankers. De kraan kent een zwenkbereik van 270 graden en kan een maximaal 360 graden bereiken, maar dit is wel op aanvraag. In principe heb je bij aanschaf van deze kraan altijd twee keuzes. Kies je voor de bovengebouwde kolomzwenkkraan of de ondergebouwde kolomzwekkraan? Beide kranen kunnen op iedere gewenste plaats worden neergezet. Het verschil is echter dat de eerste kraan minder inbouwhoogte verlies heeft en de tweede kraan heeft een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Het ligt wel aan het gewicht wat je kiest voor de kraan, maar in principe kan de kraan minimaal 125 kilogram tillen en maximaal 1500 kilogram.

https://www.adaklein.nl/portaalkraan/