Miron bv
Image default
Bedrijven

Wat is een ULD in het luchtvervoer?

In luchtvrachtvervoer komt de afkorting ULD overal voor; het zijn namelijk de luchtvrachtcontainers die het mogelijk maken dat afzonderlijke stukken vracht, bagage of post tot één geheel worden samengevoegd. ULD pallets en containers zijn doorgaans gemaakt van aluminium plaat met speciale profielframes die ervoor zorgen dat ze snel in en uit een vliegtuig kunnen worden geladen. In dit artikel geven we je een handig overzicht van het gebruik van ULD in het luchtvervoer. 

Ontwikkelingen in de wereld van ULD 

De markt voor Unit Load Device containers (ULD’s) verandert snel. Om te voldoen aan strengere veiligheidseisen en duurzamere prestaties, is het van cruciaal belang dat luchtvrachtcontainers lichter worden, minder reparaties vereisen en minder impact op het milieu hebben. Hoogwaardige prestaties zijn in deze markt een absolute noodzaak, om ervoor te zorgen dat de luchtvrachtsector tot nieuwe hoogtes kan stijgen. 

 

Denk bijvoorbeeld aan het toenemend gebruik van para-aramidevezel, wat ULD-containers aanzienlijk lichter en duurzamer maakt dan standaard aluminium containers. Bovendien is dit soort supervezel hittebestendig en maar liefst vijf keer sterker dan staal bij hetzelfde gewicht.

 

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner bij het exporteren of importeren van uw producten? Bezoek dan Broekmanlogistics.com/nl voor een specialist in onder meer forwarding en shipping, distributie en breakbulk terminals. 

De technologie die ULD’s volgt 

De noodzaak om unit load devices (ULD’s) met vitale ladingen te traceren is altijd belangrijk geweest. In de afgelopen jaren zijn de transportvereisten alsmaar specifieker geworden, vooral op het gebied van tijd- en temperatuurgevoelige vracht, waardoor de manier waarop de industrie de locatie van ULD’s traceert constant evolueert. 

 

Op dit moment is Bluetooth Low Energy (BLE)  het enige medium dat informatie over een korte afstand kan verzenden op een zodanige manier dat er geen dure antennes nodig zijn voor detectie van ULD-containers. Hoewel voorheen andere technologieën zoals radiofrequentie-identificatie (RFID) en GPS werden ingezet, zijn deze technologieën niet overtuigend genoeg geweest, met name doordat de stroomvoorziening niet gedurende een lange periode kan worden gegarandeerd. De ontwikkeling van het Internet of Things (IoT) en de mogelijkheden van actief volgen zijn op dit moment een enorm veld aan nieuwe mogelijkheden.

Luchtvracht op de planning? Kies voor VRR

Al meer dan 30 jaar is VRR Aero gespecialiseerd in de perfecte levering van luchtvracht. VRR beschikt over de meest populaire luchtvrachtcontainers en pallets in de gestandaardiseerde ULD-eenheden. Op deze manier kunnen grote hoeveelheden goederen worden verzonden in de lucht en wordt er tijd en arbeidskosten bespaard tijdens het laadproces. Wilt u meer weten over VRR, bezoek dan de website om alle informatie te vinden die u nodig heeft.