Miron bv
Image default
Bedrijven

Je meterkast deur vervangen, let hier op:

Je hebt veel verschillende soorten meterkast deuren waar je uit kunt kiezen. Het beste is om een branddeur te halen wat ook wel best dik is. Zo een branddeur zorgt ervoor dat als er vuur uit de meterkast komt dat de deur het verhindert. Het is heel belangrijk om een goede meterkast deur te hebben, zodat als er brand is dat bijvoorbeeld de brandweer naar het huis kan gaan en het probleem dan nog snel kan verhelpen zonder dat er wat anders kapot gaat. Naast de deur moet je ook goed opletten dat de meterkast goed werkt. Is de meterkast beschadigd dan moet je zo snel mogelijk de meterkast vervangen

Veilige meterkast hebben?

Je kunt een paar dingen aan de meterkast veranderen om de meterkast veiliger te maken dan wat het is. Maak niet van de meterkast een opbergkast. Een meterkast kan heel warm zijn en als je er veel spullen in stopt dan is de kans op oververhitting veel groter. Je kunt een zaklamp ophangen in de kast, omdat als het is uitgevallen dan heb je nog licht, zet een rookmelder op het plafond. Je kunt dan zo snel mogelijk zien of er wat aan de hand is. Isoleer de meterkast zo goed mogelijk, om geen condens of wat anders raars in de meterkast te krijgen. De meterkast is een warme kast en daarbuiten zal het wel van temperatuur verschillen. De kans is best groot op condens als jij niet de meterkast goed geïsoleerd hebt. Ben je nog bang dat je condens gaat krijgen? Je kunt nog een hoes kopen voor de groepenkast om geen waterschade te krijgen. Bewaar ook geen brandbare spullen in de meterkast. Wanneer je brand in de meterkast krijgt dan is de kans groot dat er een explosie komt. Daarnaast is een waterontharder erg handig!

Verouderde meterkast vervangen

Wil jij je verouderde meterkast vervangen? Wacht er niet mee. Je moet dat zo snel mogelijk doen om geen problemen te krijgen met de elektra. Een verouderde groepenkast heeft meer kans om stroomstoringen en kortsluitingen te veroorzaken. Een meterkast is verouderd wanneer het ongeveer 15 jaar heeft gewerkt. Je kunt ook nog een paar onderdelen aan de meterkast zelf toevoegen om het nog veiliger te maken. Je kunt een aardlekschakelaar toevoegen dat de meterkast beschermt als er een stroomstoring of kortsluiting komt. Het apparaat schakelt zichzelf uit en zo kunnen je apparaten niet kapot gaan. Je hebt nog veel meer apparaten dat de meterkast beschermd.