Miron bv
Image default
Bedrijven

Een stage commerciële economie vinden

Tijdens je studie commerciële economie kom je er achter dat de opleiding best breed is. Je kan er veel kanten mee op, en je kan er van alles mee worden. Van marketing manager tot account manager. Maar welke kant ga jij op? Een goede manier om hier een indruk van te krijgen, is een stage commerciële economie.

Voorbereiden

Als je op zoek gaat naar een stage commerciële economie, is het goed om in beeld te krijgen wat voor stage je precies zoekt. Houd je bijvoorbeeld van onderhandelen, klanten adviseren en netwerken? Dan is de richting sales echt iets voor jou. Houd je er meer van om de markt te onderzoeken en klanten online te bereiken? Dan kies je beter voor een stage in de richting van marketing. Zet ook voor jezelf op een rijtje wat je belangrijk vindt aan het bedrijf waar je gaat stage lopen. Dit kan lastig zijn als je nog geen tot weinig werkervaring hebt. Bekijk daarom eens de websites van verschillende bedrijven en lees wat zij belangrijk vinden. Wellicht vind je hier een match. Neem ook praktische zaken in overweging, zoals de reistijd en of er een stagevergoeding wordt geboden.

Zoeken

Als je voor jezelf op een rijtje hebt wat je precies zoekt, is het tijd om gericht te zoeken naar een stage commerciele economie. Een handige manier om dit te doen is door te kijken op websites met stagevacatures. Hier vind je een volledig overzicht van vacatures in allerlei gebieden en plaatsen. Met een zoekopdracht kan je specifieker zoeken naar een stage commerciële economie in jouw omgeving. Ook kan je instellen dat je een mail krijgt wanneer er nieuwe vacatures zijn.

Vinden

Als je hebt gesolliciteerd en wordt uitgenodigd voor een gesprek, is dit een mooie kans om uit te vinden of er een klik is. Denk nog eens terug aan wat je belangrijk vindt aan een stage, en bedenk van tevoren vragen die je kan stellen. Met een goede voorbereiding kom je er snel achter of het bedrijf en de stage bij je passen.

https://fiks.nl/stage/commerciele-economie