Miron bv
Image default
Sport

Alles wat je moet weten over EMS training en het SYMBIONT Smart Body Device

Ben je op zoek naar een effectieve en intensieve trainingsmethode die je spieren activeert en resulteert in betere trainingsresultaten? Dan is EMS training misschien iets voor jou. EMS training, ook wel bekend als elektrostimulatie training, maakt gebruik van elektroden die elektrische impulsen afgeven aan je spieren. Deze impulsen zorgen ervoor dat je spieren samentrekken, wat resulteert in een intensievere en effectievere training. In dit artikel ontdek je wat EMS training precies inhoudt, hoe het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals afvallen, krachttraining en revalidatie, en welke gegevens worden gemeten en geanalyseerd door het SYMBIONT Smart Body Device tijdens de training. Of je nu in de sportschool traint of thuis, EMS training kan een waardevolle toevoeging zijn aan je trainingsroutine.

Wat is EMS training en waarvoor wordt het gebruikt?

EMS training, oftewel elektrostimulatie training, is een vorm van training waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrostimulatie om de spieren te activeren. Bij EMS training worden elektroden op het lichaam geplaatst, die elektrische impulsen afgeven aan de spieren. Deze impulsen zorgen ervoor dat de spieren samentrekken, wat resulteert in een intensievere en effectievere training.

EMS training kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet bij afvallen, omdat de intensieve spiercontracties zorgen voor een verhoogde vetverbranding. Daarnaast kan EMS training worden gebruikt bij krachttraining, omdat de extra stimulatie ervoor zorgt dat de spieren sterker worden en sneller groeien. Ook kan EMS training worden ingezet bij revalidatie, omdat het de spieren kan activeren zonder ze te belasten.

EMS training kan zowel in de sportschool als thuis worden uitgevoerd. Het is echter belangrijk om te weten dat thuissporten een hoge mate van zelfdiscipline vereist, terwijl training onder begeleiding van een professional in de sportschool vaak motiverender is.

Welke gegevens worden gemeten en geanalyseerd door het SYMBIONT Smart Body Device tijdens de training?

Het SYMBIONT Smart Body Device, ook wel bekend als het EMS apparaat, meet en analyseert verschillende gegevens tijdens de training. Dit omvat:

  • Body Composition: met behulp van BIA-analyse meet het EMS apparaat het water-, spier- en vetpercentage van het lichaam.
  • Spieractiviteit: het EMS apparaat meet de spieractiviteit met behulp van EMG (elektromyografie).
  • Bewegingen: versnellingsmeters worden gebruikt om de bewegingen van het lichaam tijdens de training te meten.
  • Hartslag: het EMS apparaat meet de hartslag met behulp van een ECG (elektrocardiografie).
  • Hartslagvariabiliteit: de variabiliteit van de hartslag wordt gemeten om inzicht te krijgen in de stressniveaus en het herstelvermogen van het lichaam.
  • Beschikbare trainingsgegevens als referentie: het EMS apparaat slaat trainingsgegevens op die kunnen worden gebruikt als referentie voor toekomstige trainingssessies.

Deze gegevens worden continu geanalyseerd en geëvalueerd door het SYMBIONT Smart Body Device (EMS apparaat), waardoor gebruikers waardevolle inzichten kunnen krijgen in hun trainingsprestaties en hun training kunnen optimaliseren.

https://www.symbiont360.com/nl