Miron bv
Image default
Sport

De EMS instructeur van StimaWELL begeleid jou tijdens de EMS training

Wil jij graag sporten met EMS maar daar, zeker in het begin, hulp bij krijgen? Leren hoe je het stimulatiepak aantrekt en op de juiste manier verbindt met het EMS apparaat, zien hoe je het EMS apparaat moet instellen en ontdekken welk programma het beste bij jou past? Dat kan bij een EMS studio. Je wordt begeleid door een ervaren en opgeleide instructeur van StimaWELL die je wegwijs maakt en jou alles kan vertellen over trainen met EMS.

Je kan met de producten van StimaWELL de EMS training ook thuis uitvoeren. Ideaal, want je hoeft geen rekening te houden met openingstijden van de sportschool maar trainen op dat moment dat het jou goed uitkomt. Ben je thuis aan de slag gegaan maar kom je er om wat voor reden dan ook niet helemaal uit? Of wil je checken of je goed bezig bent? Je kan 1x per week meedoen met de live online training of hulp krijgen van een instructeur bij jou thuis.

Wat maakt EMS zo doeltreffend?

In de sportschool of bij elke andere sport dan ook kan je maar één tot maximaal een paar spiergroepen tegelijkertijd trainen. Je voert namelijk een oefening uit en de betreffende spier voor deze oefening wordt gestimuleerd. Het leuke en doeltreffende van EMS is dat je hierbij wel alle spiergroepen tegelijkertijd kunt trainen. Je draagt tijdens de training namelijk een speciaal stimulatiepak waar meerdere paren elektroden in verwerkt zijn. Terwijl jij bijvoorbeeld een oefening uitvoert voor je beenspieren worden deze dubbel gestimuleerd, vanuit je lijf en vanuit het EMS apparaat. Maar tegelijkertijd worden ook alle andere spieren gestimuleerd vanuit het EMS apparaat. Dit is de reden dat je veel minder lang hoeft te trainen voor een uitstekend resultaat.

Wel of niet sporten met spierpijn?

Spierpijn, iedereen heeft het wel eens gehad en kent het gevoel. Je spieren voelen pijnlijk aan, bewegen is extra gevoelig. Spierpijn ontstaat na een flinke inspanning van de spieren. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe spiergroep traint en deze spieren hieraan moeten wennen, je de intensiteit van de training hebt verhoogd of je voor lange tijd achter elkaar dezelfde spieren hebt gebruikt.

Heb jij spierpijn en vraag je je af of sporten met spierpijn gevaarlijk is? Dit is het in principe niet. Alleen wordt sporten met spierpijn ook niet aangeraden. Daarom is het advies om altijd 72 uur pauze te nemen tussen de EMS trainingen. 2x per week trainen met EMS is voldoende om een prachtig resultaat te behalen.

https://www.stimawell.com/nl-nl