Miron bv
Image default
Sport

Alles wat je moet weten over de fitness trainer A opleiding

Was je al van plan om een fitness trainer a opleiding te gaan volgen? En een deel van de 3 miljoen mensen die aan fitness doen in NL onder jouw hoede te nemen? Wat weet je al over deze fitness opleiding? Het is goed om hier zoveel mogelijk over te weten te komen voordat je een keuze maakt tussen de diverse aanbieders. Er zitten namelijk wel verschillen in het aanbod, waar de basis echter wel hetzelfde zal zijn bij elke opleider. De inhoud die moet worden behandeld verandert niet. Maar dat betekent niet dat de opleiding verder overal hetzelfde wordt gegeven. Leer hier wat je allemaal moet weten over deze basis fitness opleiding.

Waarvoor wordt je klaargestoomd?

Als fitnesstrainer A word je opgeleid om je eerste stappen te kunnen maken als personal trainer. Het is de meest voorkomende en meest gevraagde fitness opleiding. Je leert alle basis principes van het personal trainer zijn. Van kennis en kunde over anatomie van het lichaam en spierleer, tot het coachen van klanten en opstellen van een persoonlijk trainingsschema. Natuurlijk leer je ook hoe je mensen veilig en effectief leert trainen. Je kunt de inhoud van deze opleiding zien als de basis voor elke personal trainer. Wanneer je specifieke doelgroepen wilt trainen, leidinggeven, en nog meer specifieke trainingsschema’s wilt opstellen dan de basis, voldoet alleen een fitness trainer a opleiding niet. In dat geval kun je daarna een fitness trainer B opleiding behalen om echt iedereen goed en persoonlijk te kunnen trainen en ondersteunen op fysiek gebied, mental health en voeding. 

NL Actief erkend

Alle serieuze fitness opleiders zijn aangesloten bij de branchevereniging NL Actief. De branchevereniging ziet er door middel van richtlijnen en controles op toe dat de fitness opleiders gedegen opleidingen geven aan cursisten. Kies daarom altijd voor een fitness trainer A opleiding die erkend wordt door NL Actief. Hiermee ben je ervan verzekerd dat de opleiding aan de kwaliteitseisen van de branchevereniging voldoet. En jouw diploma betekent dat je ook daadwerkelijk aan de slag kunt gaan binnen de fitness branche.

Verschillen in prijzen en betaaltermijnen

Er is veel concurrentie tussen de verschillende aanbieders. Sommigen geven tijdelijke kortingen op hun lestarieven of een extra les binnen de fitness trainer A opleiding. Bekijk daarom goed wat de prijzen zijn bij de verschillende aanbieders voordat je er eentje kiest. 

Wanneer je het niet fijn vindt of niet de cursus in een keer kan betalen, is het bij meerdere fitness opleiders mogelijk om in meerdere termijnen te betalen. Hoeveel termijnen dit zijn en of hier extra kosten voor in rekening worden gebracht hangen af van het opleidingsinstituut. Betaaltermijnen variëren van 1 tot en met 10 betaaltermijnen.  

Belastingvoordeel terugvragen

Wanneer je een opleiding volgt waar je in het jaar meer dan €250 hebt opgegegeven, dan heb je een grote kans dat je een groot deel van de opleidingskosten terug kunt vorderen bij de belastingdienst. Hiermee kun je eenvoudig een aardig bedrag terugkrijgen wat je hebt betaald om de Fitness Trainer A opleiding te volgen.

https://www.sport-people.nl/