Miron bv
Image default
Particuliere dienstverlening

De voordelen en nadelen van funderingstechniek in uw omgeving

Een specialist in funderingstechniek richt zich op het fundament van een constructie. Hierbij komt niet alleen funderingsherstel kijken, maar ook andere werkzaamheden die hierop van toepassing zijn. Het fundament is een onderdeel van een woning of gebouw, wat er letterlijk voor zorgt dat deze in stand blijven. Uiteraard moet een constructie zijn eigen gewicht kunnen dragen. Hierbij kunnen tevens andere krachten bovenop komen, die het gewicht nog meer onder druk kunnen zetten. Factoren die kracht uitoefenen op de constructie zijn, naast zijn eigen gewicht, weersomstandigheden zoals wind en sneeuw. Al deze krachten tezamen worden met de fundering overgedragen aan de draagkrachtige ondergrond. Soms kunnen deze krachten teveel worden voor de fundering. Het gebouw kan dan langzaam gaan verzakken, wat te herkennen is aan scheuren of langdurig klemmende deuren. In dit geval is herstel noodzakelijk.

De nadelen van funderingsherstel

Voor het herstel van verzakking moet een specialist in funderingstechniek worden ingeschakeld. Hierbij wordt in de eerste plaats gezocht naar het probleem; de oorzaak van de verzakking. Vervolgens wordt een plan gemaakt voor de uitvoering en wordt gekeken of de bewoners het huis moeten verlaten. Daarnaast moet het meubilair worden ontruimd, opgeborgen en na afloop weer worden teruggezet. Bovendien is het herstellen van het fundament geen goedkope onderneming. Toch is het belangrijk dat er snel actie wordt ondernemen, om permanente schade aan de woning te voorkomen.

De voordelen van Basis funderingstechniek

Basis funderingstechniek richt zich op de regio Amsterdam. Wanneer uw woning toe is aan funderingsherstel, wordt het probleem direct en efficiënt aangepakt. Alle ongemakken worden beperkt, de uitvoering is snel en tegen een voordelige prijs. De oorzaak wordt vastgesteld, waarop de uitvoering wordt gebaseerd. Uiteindelijk is dit herstel ook voor u voordelig, omdat u uw huis voorbereid op de toekomst. Daarnaast kan ook geprofiteerd worden van de verbouwing, door een aanpassing aan het huis te doen. Zo kan tijdens funderingsherstel bijvoorbeeld een kelder aan uw huis worden toegevoegd. Op deze manier kan een nadeel worden omgezet in een gunstige uitkomst.