Miron bv
Image default
Vervoer en transport

Een minigraver opleiding volgen voor de veiligheid

Het behalen van een minigraver opleiding helpt je met het vinden van een baan waar je dit bij kunt gebruiken en wanneer je wel al een baan hebt waar je dat moet gebruiken of nog niet mag gebeuren kan een minigraver opleiding je zeker helpen. Het is verplicht om je papieren te hebben wanneer je met een minigraver aan de slag gaat. Dat is zo bepaald omdat het een apparaat is wat gevaar met zich mee kan brengen.  Denk maar aan de ongelukken die zouden kunnen gebeuren wanneer een mens in aanraking komt met de minigraver. Maar naast dat je een mens kunt raken met de machine, is het ook mogelijk dat je dingen stuk maakt als je niet goed weet hoe je deze moet besturen. 

Personeel moet weten hoe het werkt

Omdat je dus wil dat jezelf en het personeel van het bedrijf goed weet hoe er moet worden omgegaan met de machines waar mee wordt gewerkt is het zeker aan te raden om een minigraver opleiding te doen. Deze duurt echter maar een uur en daar kan je veel gedoe mee besparen en voorkom je gevaarlijke situaties op de werkvloer. De minigraver opleiding kan worden gegeven op de eigen locatie waardoor je ook geen reistijd hebt en je dus echt maar een uur van je tijd kwijt bent aan het leren omgaan en besturen van de minigraver. 

Theorie en praktijk

Naast de praktijk lessen wordt er in datzelfde uur ook nog uitleg gegeven over de minigraver zelf, dat wordt ook wel het theorie gedeelte genoemd, wat ook van belang is wanneer je de machine gaat besturen. Het praktijk gedeelte zal het meeste gedeelte van de minigraver opleiding in beslag nemen. Aan het einde van het uur zal er een examen orden afgelegd en wanneer je deze hebt gehaald zal je direct een certificaat ontvangen.