Miron bv
Image default
Vervoer en transport

4 Voordelen van een auto volgsysteem

Een auto volgsysteem is een manier om van een standaard auto/vrachtwagen een slim voertuig te maken. Zeker als je een bedrijf in de transport hebt kan dit interessant zijn. Het is belangrijk dat het transport zo soepel mogelijk verloopt. Een volgsysteem werkt op basis van een GPS tracker die jou voorziet van data. Zo krijg je zicht op wat er met het vervoermiddel wordt gedaan, de status ervan en hoe zuinig wordt gereden. We geven in dit artikel 4 concrete voordelen waarom het een must is om met een auto volgsysteem te werken.

  1. Beter management

Een van de grootste voordelen van een auto volgsysteem is dat een leidinggevende zijn team beter kan managen. Dit geldt alleen wanneer ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de data. Met behulp van de GPS tracker volg je al het transport op de voet. Dit geeft informatie over waar de chauffeur is, maar ook hoe lang over een rit wordt gedaan. Zo zie je welke routes er genomen worden en wanneer iemand hiervan afwijkt. Dit scheelt werk voor de administratie en routemakers omdat er meer data voor handen ligt om het werk sneller en efficiënter in te richten. Via een app kun je contact onderhouden met het team. Dit zorgt voor een beter verwachtingsmanagement. Je bent beter op de hoogte en kunt ingrijpen op pijnpunten in de rit. 

  1.  Goed onderhouden vervoermiddelen  

Nog een voordeel van een auto volgsysteem is dat ook het onderhoud van de auto of vrachtwagen in de gaten gehouden wordt. Het is heel vervelend als een vervoermiddel uitvalt doordat je net te laat bent met de onderhoudsbeurt. Weet wanneer er iets mis is en wat voor een soort onderhoud er nodig is. Dit voorkomt vervelende situaties als pech onderweg. 

  1. Milieubewust

De afgelopen jaren is met name de focus gelegd hoe we het beste CO2 uitstoot kunnen reduceren. Het is belangrijk om je af te vragen wat je hier binnen de transportsector aan kunt doen. En dit kan met behulp van een auto volgsysteem. Je hebt al gelezen dat een volgsysteem een grote hoeveelheid uiteenlopende data verzamelt. Het is mogelijk om de CO2 uitstoot bij te houden. Je ziet of je als bedrijf teveel aan uitstoot hebt en waar dit aan ligt. Zo kan het zijn dat chauffeurs een route rijden waar veel oponthoud is, waardoor je minder zuinig rijdt. Je kunt op basis van deze informatie kijken hoe je dit kunt oplossen. Dat kan daarnaast ook nog een hoop brandstof besparen.

  1. Geen oververmoeide chauffeurs meer

Binnen de transport, met name bij lange ritten, is het belangrijk dat de chauffeurs tijdig hun rust pakken. Het auto volgsysteem houdt namelijk ook bij hoeveel kilometers een chauffeur gereden heeft. Veiligheid gaat voor alles. Ga het gesprek aan met de medewerkers over het belang van voldoende rust pakken.

 

https://www.verizonconnect.com/nl/oplossing/gps-wagenpark-tracking-software/