Miron bv
Image default
Financieel

Wanneer kan je het beste Bitcoins kopen?

 

Bij het kopen van Bitcoin speelt tijdstip een grote rol. Hier moet je dus ook rekening mee houden. Dit komt doordat de beurzen op bepaalde tijden sluiten wat invloed heeft op de koers van de markt. 

Welke dag van de week?

Sommige succesvolle crypto investeerders beweren dat de maandag vanaf middernacht tot 14 uur Nederlandse tijd het best moment is om Bitcoins te komen. De optiebeurzen sluiten namelijk vrijdagmiddag. Dit zorgt ervoor dat de markt een bepaalde koers krijgt. Niet alleen sluiten de optiebeurzen, maar ook de meeste handelshuizen voor institutionele beleggers sluiten. Dit zorgt er ook voor dat ze momenteel van de crypto beurzen verdwijnen. Met als gevolg dat de investeerders op de vrijdag reageren. Dit zorgt ervoor dat je vroeg op de maandag de mogelijkheid hebt om in te grijpen, om Bitcoins in te kopen dus. De beurzen waar op gelet moet worden zijn grote Amerikaanse beurzen. 

Verschillende tijdzones: let op!

Nederlanders moeten er voor zorgen dat ze rekening houden met de juiste tijdzones. Het is namelijk ook zo dat de Europese beurzen ook invloed hebben op het process, deze gaan om 9 uur open. Het is dus belangrijk dat je maandag voor 9 uur ‘s ochtends je Bitcoins koopt. 

Juiste kooptechnieken

Echter is het te lang wachten om een Bitcoin te kopen niet altijd voordelig, het constant wachten om in te kunnen kopen bij een dip kan er uiteindelijk voor zorgen dat je te duur in koopt. Hier steek je dan meer tijd en meer geld in. De kunst is om het slim aan te pakken, dus door de juiste technieken toe te passen. De hiervoor genoemde techniek is een hele goede. Daarnaast is het ook erg belangrijk om je koopmomenten te verdelen. Probeer niet direct 1000 euro uit te geven, het is namelijk veel veiliger om dit over 4 weken te verdelen. Dus probeer om elke maandagochtend 250 euro uit te geven.