Miron bv
Image default
Hobby en vrije tijd

Uitje in de eigen achtertuin

We zitten meer thuis

Door de pandemie die sinds maart 2020 heerst zit iedereen veel meer thuis. Om de verspreiding van corona tegen te gaan zijn veel plekken dicht of niet te bereiken of maar deels bereikbaar. Door alle maatregelen werken mensen thuis en zijn er bijna geen mogelijkheden om iets leuks te doen naast het werk dat je moet doen. De vrijheid is beperkt en uit verschillende onderzoeken is duidelijk geworden dat mensen ongelukkig zijn en in sommige gevallen komen de woorden depressie of eenzaamheid voorbij. Deze gevolgen zijn natuurlijk heel erg vervelend, we moeten proberen om de situatie tijdens deze pandemie toch te verbeteren.

Nieuwe hobby’s 

Deze periode heeft ook gezorgd dat mensen nieuwe dingen zijn gaan doen. Zo gaan er veel mensen bijvoorbeeld een nieuwe taal leren of andere dingen bijleren. Naast het leren wordt ook veel gepuzzeld en andere gezelschapspelletjes gespeeld. Nu zijn veel hobby’s binnen en zoeken mensen ook hobby’s om buiten te doen. Het probleem is dat er niet veel mogelijk is om buiten iets leuks te doen. Veel locaties zijn nu gesloten, denk bijvoorbeeld aan pretparken, terrassen of bowlingbanen, noem het maar op het is allemaal niet mogelijk. Er is een groot aantal van ons dat sporten leuk vindt, en dan kan je nog steeds bezig zijn, door bijvoorbeeld te gaan wandelen, hardlopen of fietsen bijvoorbeeld. Maar naast sporten hebben we ook behoefte aan een leuk uitje of activiteit. En dan het liefst met anderen. Nu mogen we steeds meer en kan er één vriend langskomen op anderhalve meter. Maar wat zijn leuke activiteiten om thuis en het liefst in de achtertuin te doen?

Activiteiten in de eigen tuin

Zoals net al vermeld is het lastig voor veel mensen om leuke activiteiten te gaan doen. Toch zijn er echt activiteiten die je thuis in je eigen achtertuin kan doen. Natuurlijk hebben we misschien niet allemaal een tuin en als je een tuin hebt verschilt dit ook natuurlijk weer in grootte. Maar toch zijn er dingen die je kant doen in deze tuin om de situatie toch wat dragelijker te maken. Activiteiten waar je misschien niet van gehoord hebt. We hebben allemaal wel is gehoord van bijvoorbeeld een work-out of jeu le boules of bijvoorbeeld een hut bouwen. Er zijn allemaal dingen die je kunt doen maar  een activiteit waar je misschien niet aan zou denken is bijvoorbeeld Luchtbuksschieten. Misschien vind je schieten heel leuk of vind je het leuk om schietspellen te doen online. Als je dit leuk vind is misschien luchtbuksschieten een leuke optie voor jou. Voor luchtbuksschieten hoef je niet naar een schietbaan deze geweren kan je legaal in je eigen achtertuin gebruiken. Een luchtbuks kan je gebruiken om te schieten op doelen die je kan opzetten in de tuin en veel mensen ervaren dit als een leuke ervaring en iets wat je niet zo maar ergens kan doen. Dit kan je ook doen met een vriend of familielid en je kan er misschien wel een competitie van maken. Voor het gebruik van een luchtbuks moet je wel 18 jaar of ouder zijn.