Miron bv
Image default
Mode en Kleding

Verschillende soorten bedrijfsjassen, welke is jouw favoriet?

Werkjas

De werkjas is natuurlijk de jas die stevig is en niet zomaar kapot gaat. Deze jassen zijn handig voor werknemers die buiten werken en fysieke handelingen moeten verrichten. De jassen kunnen tegen een stootje, gaan lang mee en zijn in meeste gevallen ook wind- en waterdicht. De jas is vaak uitgerust met veel opbergmogelijkheden, wat de jassen erg conveniënt maakt voor tijdens arbeid. Onder de werkjassen zijn ook speciale jassen die zijn ontwikkeld om niet snel in brand te kunnen vliegen en anders erg sloom doorbranden.

Reflectie werkjas

Deze jassen kent iedereen natuurlijk. Ze zijn erg fel, reflecterend en herkenbaar. Deze jassen worden bijvoorbeeld gedragen door mensen die langs wegen moeten werken. De jas zorgt ervoor dat de drager in alle gevallen goed zichtbaar is, dit is nodig voor de veiligheid van de drager. Als u in het bezit bent van een rijbewijs, bent u vast wel eens gestopt door een verkeersleider die ervoor zorgde dat het verkeer goed verliep. Deze personen dragen bijna altijd zulk soort jassen. U zult ze meestal in een gelige of oranje kleur zien.

Bodywarmer

De werk bodywarmer is een type jas die niet is uitgerust met mouwen. Zoals de naam al zegt is het simpelweg een kledingstuk die ervoor zorgt dat u wat warmer blijft. Het is een ideale jas om het toch warm te hebben, maar tegelijkertijd uw armen wel zo goed mogelijk kunt bewegen. Bodywarmers komen in verschillende uitvoeringen, zo hebben sommige extra zakken of opbergfuncties en zijn andere weer beschermend tegen de wind en kou. Uiteraard valt dit ook te combineren in een bodywarmer met opbergfuncties en kou beschermend.

Softshell jas

De softshell jas is de laatste jaren erg populair geworden, vooral voor de nieuwere generatie. Dat is ook zo gek nog niet, want de jassen zien er vaak goed uit en bieden daarbij ook de nodige bescherming. Vanwege de speciale stof van de jas, zijn ze dun en ademend genoeg voor de wat warmere dagen, maar ook voor de koudere temperaturen bieden ze genoeg bescherming. Als werkjas zijn deze jassen erg fijn, omdat ze comfortabel zitten en flexibel zijn bij beweging.

Zomerjas en winterjas

Voor de wat algemenere jassen zijn natuurlijk de zomer- en winterjassen. Deze jassen zorgen ervoor dat u tegen warmte beschermd bent. In de zomer is het uiteraard al relatief warm, waardoor windbreakers als zomerjas vaak erg populair zijn. Deze jassen zijn heel dun, maar wel winddicht waardoor u het niet fris zal krijgen, maar ook niet te warm. Winterjassen zijn daarentegen wat dikker en gevoerd. De jassen zijn bedoeld om u warm te houden bij de lagere temperaturen. Parka’s zijn hier een goed voorbeeld van, de lange jassen bieden goede bescherming tegen wind en houden u lekker warm tijdens gure dagen.