Miron bv
Image default
Woning en Tuin

De verschillende toepassingen van een luifel

Een luifel, ook wel een deurluifel of voordeurluifel genoemd, wordt voor verschillende zaken gebruikt. Dit komt omdat een luifel verschillende voordelen met zich meebrengt. Een deurluifel zorgt er namelijk voor dat bepaalde plekken zijn overdekt voor slecht weer, zoals regen. Verder kan een deurluifel ook een mooie sfeer en uitstraling met zich mee brengen. Dit zijn ook de redenen waarom je op veel plekken een luifel terug ziet komen. Ben je benieuwd op welke plekken en waar een luifel voor gebruikt wordt? Lees dan verder in dit artikel. De verschillende toepassingen van een luifel worden benoemd en verder toegelicht.

Voordeur

De zogenaamde voordeurluifel kan een mooie toevoeging zijn aan de voorkant van het huis. Met een voordeurluifel bescherm je de binnenkant van het huis als je de deur open doet. Verder is het ook fijn als je met zware boodschappen staat en het regent stevig of als er mensen op bezoek komen die dan moeten wachten voordat jij de deur open doet. Een deurluifel kan naast zijn voordelen ook iets extra’s geven aan de stijl van de voordeur. Door een mooie glazen luifel toe te voegen creëer je bijvoorbeeld een luxe uitstraling. Je kan er ook voor kiezen namelijk om luifels op maat te maken zodat deze perfect boven de deur passen.

Fietsenstalling

Een luifel kan ook worden gebruikt voor een fietsenstalling thuis, op kantoor of op school. Het is heel vervelend om te gaan fietsen en te merken dat je zadel nat is en een soort van spons is. Het is voor fietsen daarom beter om beschermd te zijn tegen slechte weersomstandigheden. Zo voorkom je ook bepaalde roestplekken op de fiets door de natheid en regenval.  

Barbecue

Een barbecue wordt vaak gebruikt bij lekker weer, maar er zijn ook veel momenten in Nederland dat een barbecue niet gebruikt wordt. Het is daarom fijn om een plek te hebben waar je de barbecue kan opbergen en beschermen tegen de slechte weersomstandigheden. Een afdakje of een luifel kan daar een mooie oplossing voor zijn.

Winkel

Heb je een winkel? Dan is een luifel ook mooi voor de ingang van je winkel. Dit kan wat extra’s geven aan de uitstraling van je winkel en je kan je klanten droog houden buiten. Verder kan je ook luifels krijgen met ingebouwde verlichting wat de winkel nog meer laat opvallen.

Rookplek

Een luifel kan ook worden gezien als een goed onderdeel voor het inrichten van een rookplek. Rookplekken op grote kantoren zijn een plek waar werknemers een pauze kunnen nemen en ook in gesprek komen met collega’s. Roken moet buiten, maar het is wel zo lekker om een afdakje te hebben tegen het slechte weer.