Miron bv
Image default
Bedrijven

Hoe regel je het logistieke proces voor jouw zending?

Als je producten verkoopt is het nadenken over het logistieke proces vaak een van de eerste dingen die je doet. Het is dan ook ontzettend belangrijk om genoeg kennis te hebben over de fowarding en shipping mogelijkheden als je hiermee van start gaat. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheden binnen het logistieke proces, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Er zijn ontzettend veel factoren waar je rekening mee moet houden als je jouw vracht vanuit een ander land naar bijvoorbeeld Europa wil krijgen. Want, hoe regel je eigenlijk het vervoer van de leverancier of fabriek naar een haven? Welke documenten heb je nodig om alles goed te laten verlopen? Hoelang duurt zo’n proces? Wat is een freight forwarder eigenlijk? Al deze vragen zijn goed om aan jezelf te stellen, zodat je met een goed gevoel begint aan het logistieke proces.

 

Freight forwarders

 

Als je je hierin gaat verdiepen, dan kom je er al gauw achter dat er veel bedrijven zijn die dit gehele proces voor je kunnen gaan regelen. Zogenoemde freight forwarder, zorgen dat de vracht van een fabriek of bedrijf bij de markt (koper) terecht komt. Deze mensen hebben dan ook alle verstand van al het nodige papierwerk en regels. In principe kun je van een freight forwarder de volgende diensten verwachten:

 

–          Productinspecties

–          Verzekeringen voor de vracht

–          Inklaren van producten bij douane

–          Exportdocumentatie regelen

–          Laagste prijs voor vrachtvervoer garanderen

–          Ophalen van producten leverancier

–          Transport naar opslagcentrum

 

Type transport

 

Als je verder in het proces bent kun je gaan nadenken over het soort transport dat je wil gebruiken voor jouw goederen. Zo kun je kiezen uit transport over zee, transport over land, en transport door de lucht.

 

Het is dus belangrijk dat je een goede freight forwarder vindt, en met hem/haar bespreekt wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens zullen de afspraken voor de eerste levering moeten worden gemaakt, en maak je tevens afspraken over de prijs en tijd van levering. De forwarder zal contact opnemen met je leverancier, waarna je jouw type transport moet dorogeven. Ook de container en andere spullen worden door een forwarder voor je geregeld. Bekijk dus altijd even goed de ervaring en bereikbaarheid van een forwarding en shipping specialist alvorens je met hem/haar in zee gaat. Zo weet je zeker dat jouw goederen op tijd aankomen bij je afnemers.

https://www.broekmanlogistics.com/nl/forwarding-shipping