Miron bv
Image default
Bedrijven

Cruciale tips tijdens het aankoopproces van een rollator

Het aanschaffen van een rollator is een belangrijke keuze. Met een rollator wordt vrijheid en een grote mate van zelfstandigheid herwonnen. Het is daarom ook van cruciaal belang om een model te kiezen dat het beste past bij uw eigen wensen en benodigdheden. Rollators bestaan in allemaal verschillende smaken, kleuren, maten en gewichten. In dit artikel zullen wat tips worden besproken die handig zijn voor het kiezen van een passende rollator. 

De goede maat

Een goede maat is van uiterst belang voor een correcte houding en de bescherming van de rug. De goede maat kan gevonden worden door rechtop te staan en de handen langs het lichaam te laten hangen. De ideale hoogte van de handvaten bevindt zich ter hoogte van de polsen. De medewerkers in de winkels zullen u meer dan graag assisteren bij het vinden van de juiste maat en het klaarmaken van de rollator op maat. Bij aankoop wordt vaak gelijk de ideale hoogte ingesteld. 

Zwaar of licht?

Het is belangrijk om altijd rekening te houden met het draagvermogen bij het kiezen van een rollator. Het is niet praktisch om voor een zware, robuuste rollator te kiezen als u niet veel kracht in de armen hebt. Een lichte variant is ook handiger als u die vaak mee wilt nemen in de auto of op reis. Een zwaardere, robuustere rollator is handig als u evenwichtsproblemen hebt. Ook kunnen handvaten met een antislip-functie handig zijn. 

Binnen of buiten gebruiken?

Rollators die bedoeld zijn om binnen te gebruiken, hebben vaak kleinere wielen en een dienblad, waardoor ze makkelijker door de woning zijn te manoeuvreren en wendbaar zijn. Ook zijn ze minder breed dan de rollators die voor buitengebruik zijn, waardoor ze makkelijker door deuropeningen heen kunnen. Als u een rollator wilt voor buitengebruik en lange afstanden, is het handig om een lichtgewicht model te nemen met een zitje. Zulke modellen hebben grotere wielen die voor extra grip op minder vlakke ondergrond zorgen. Daarnaast zijn ze ook wat robuuster, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen.