Miron bv
Image default
Bedrijven

Heftige emoties maken veel los

Goed omgaan met agressie is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben moeite met de enorme hoeveelheid prikkels die ze binnenkrijgen als ze boos zijn. Ze kunnen hun boosheid niet goed uiten, dus gaan agressief gedrag vertonen. Dit is natuurlijk niet leuk voor de mensen eromheen, die kunnen er immers erg van schrikken. Toch is het belangrijk om te erkennen dat dit voor de persoon in kwestie ook geen pretje is. Vaak heeft diegene namelijk te maken met een gevoel van onmacht. Die persoon wil wel anders reageren, maar weet gewoon echt niet hoe hij dat moet aanpakken.

Hoe kom je af van agressie?

Als je je in bovenstaande tekst herkent en hier graag wat aan wil doen dan kan je leren omgaan met agressie. Dit kan je doen door een training te volgen waarin je allerlei handige tips meekrijgt die je gaan helpen bij het reguleren van je emoties. Natuurlijk wordt hier ook veel mee geoefend, dus je hoeft niet te verwachten dat het in één keer lukt. Toch zien we vaak wel snel resultaat als de motivatie er is. Het is dus wel heel belangrijk dat je echt verandering wilt maken en zien in hoe je omgaat met je agressie. De training duurt maar een dagje, maar daar houdt het natuurlijk niet op. De uitdaging zit hem vooral in het toepassen buiten de cursus.

Wat levert het op?

Uiteindelijk is het doel natuurlijk dat het voor iedereen in jouw omgeving veiliger wordt. Wanneer je goed om leert gaan met je emoties kan dat een heleboel nare situaties voorkomen. Zo krijg je wellicht niet meer de behoefte om dingen kapot te maken of houd je voortaan je handen thuis als je voelt dat je erg boos wordt. Het is erg fijn om zo’n verandering te zien en je zult ook merken dat mensen het weer fijner vinden om met je om te gaan. Vriendschappen sluiten zal dus ook makkelijker verlopen en het contact met je familie zal waarschijnlijk beter worden.