Miron bv
Image default
Bedrijven

Wat te doen met onnodig tijdrovende activiteiten binnen uw bedrijf?

Als bedrijf wilt u bezig zijn met de activiteiten die ook zorgen voor opbrengsten. Dit kan van alles zijn, misschien het produceren van bepaalde producten of het leveren van andere diensten. Helaas kan u niet als bedrijf alleen bezig zijn met hetgeen wat inkomsten genereert. Er zijn veel bijzaken waar u ook mee te maken krijgt als u een bedrijf heeft of bij een bedrijf werkt. Als u verder leest, komt u misschien wel dingen tegen die bij u ook voorkomen en kunt u oplossingen vinden voor deze onnodige tijdrovende activiteiten.

Probleem

De meeste onnodige tijdrovende activiteiten komen door het niet efficiënt zijn van processen in het bedrijf. Door de niet efficiënte omgeving van een bedrijf kan hier onnodig veel tijd in zitten. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er veel fout kan gaan als dit door veel verschillende mensen wordt gedaan. De fouten komen vaak doordat mensen herhaaldelijk dezelfde taak uitvoeren. Vaak zit hierbij ook een tijdslimiet aan en dit zorgt voor veel fouten. Afgelopen jaren zijn we met ze allen steeds meer gaan digitaliseren en daar moet u als bedrijf ook in mee.

Tijdrovende activiteiten

Er zijn verschillende tijdrovende activiteiten die u kan verminderen of zelfs weg kan halen voor uw bedrijf. Om een oplossing te geven is het goed om eerst even in kaart te brengen aan wat voor onnodige tijdrovende activiteiten we kunnen denken. Zo kan u denken aan de communicatie over het algemeen. Als u steeds naar iemand toe moet gaan om antwoord te krijgen om verder met een activiteit te gaan, dan kan dit tijd kosten. Maar ook het inventariseren en voorraadbeheer is een tijdrovende taak. Als u dit allemaal moet gaan noteren en product voor product moet nagaan met uw papiertje dan is dat erg onnodig. Ook de aankoop en het vergeven van hardware, zoals laptops, computers en smartphones kan onnodig veel tijd met zich meebrengen.

Oplossing

De oplossing is om sommige tijdrovende activiteiten te gaan automatiseren. Dit kan door verschillende programma’s te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een berichten programma zodat u niet steeds naar een werknemer toe moet om antwoord te krijgen. Naast het gebruiken van bepaalde programma’s en het digitaliseren, worden er ook diensten door bedrijven aangeboden om u te helpen. Er zijn verschillende bedrijven die bepaalde diensten aanbieden en die activiteiten weg kunnen nemen. IT lifecycle management van devices is zo’n dienst. Deze dienst haalt zorgen weg bij uw IT-medewerkers. Dit doet deze dienst door, inventarisatie, planning, afvoer en bijvoorbeeld rapportage te doen. Als u zich weer volledig wil focussen op het verdienen van geld wordt het zeker aangeraden om gebruik te maken van zo’n dienst. Deze diensten kosten natuurlijk wel geld, maar met de tijd die u overhoud kunt u dit natuurlijk terugverdienen en nog veel meer winst behalen.