Miron bv
Image default
Dienstverlening

Gehard glas

Gehard glas wordt tijdens de productie samengeperst en getemperd met warmte en kou, waardoor het veel sterker en beter bestand is tegen breuken dan normaal glas. Gehard glas is ideaal voor gebruik in veel verschillende toepassingen, van doucheschermen en glazen huishoudartikelen tot touchscreens en hoge ramen van appartementen. We bespreken de verschillende toepassingen van gehard glas en de voordelen ervan.

 

De kracht van gehard glas

Gehard glas staat niet voor niets bekend als een soort veiligheidsglas. Het is vijf keer sterker dan gewoon glas van dezelfde grootte en dikte, wat betekent dat het bestand is tegen een veel hardere slag zonder te breken en minder vatbaar is voor versplintering. Dit glas is anders dan gelaagd glas (gebruikt voor de meeste autoruiten), omdat beide producten sterker zijn dan standaard glas, maar ze reageren anders als ze kapot gaan. Terwijl gelaagd glas verbrijzelde stukjes lang genoeg op hun plaats houdt om een ​​vervanging te vinden, valt gehard glas uiteen in honderden kleine stukjes die niet scherp of gekarteld zijn, waardoor het risico op letsel wordt verkleind.

 

Hittebestendigheid

Het glas is tot vijf keer meer hittebestendig dan standaard glas en kan temperaturen tot wel 250 graden verdragen. Dit maakt het bij brand veel veiliger en is de reden waarom de meeste hoogbouw appartementen, overheidsgebouwen, scholen en kantoren ramen van gehard glas hebben. Dubbele beglazing, bestaande uit twee glasplaten die tegen elkaar zijn ingeklemd, kan voor een nog betere warmte-isolatie zorgen als u kiest voor dit glas, zodat u de energierekening in de winter laag kunt houden.

 

Geluidsreductie

Het glas heeft bijna twee keer zoveel geluidsisolatie als standaard glas. Daarom is al het geluidsisolerende glas gehard, waardoor het geluidsniveau tot 60 dB wordt verminderd. Dit maakt het ideaal voor toepassing in een studioruimte, sportschool, restaurant of bioscoop, waar geluidsreductie belangrijk is.

 

Duurzaamheid

Dit glas wordt vaak gebruikt voor huishoudelijk glas, omdat het veel duurzamer is en minder snel breekt dan standaard glas. Glazen eettafels, achterwanden, doucheschermen en tafels zijn allemaal gehard om ervoor te zorgen dat uw huishoudelijke artikelen veilig te gebruiken zijn. Frameloze glazen deuren en andere structureel belaste toepassingen van glas moeten altijd worden gehard met behulp van een thermisch hardingsproces, waardoor het gemiddeld vijf keer sterker is dan onbewerkt glas.