Miron bv
Image default
Bedrijven

Steeds meer mensen kiezen voor sfeerverlichting en dimmers

Sfeerverlichting met dimmers worden steeds populairder, het creëert de perfecte sfeer voor in huis en is ook nog eens goed voor de energierekening. Alles wat je moet weten volgens Elektricien Louwmans over led- en sfeerverlichting staat hieronder beschreven. 

De zuinigheid van LED verlichting

LED lampen zijn maarliefst wel zo’n 90% zuiniger dan gloeilampen. Een gloeilamp wordt namelijk ook heet en daar gaat veel energie naartoe, bij alle energie die bij een gloeilamp naar binnen komt wordt er maar slechts 3% gebruikt voor het geven van licht. Alle andere energie geeft warmte. Bij een LED lamp wordt er 90 tot 95% gebruik voor het geven van licht, dit is dan ook terug te zien op de energierekening. 

Geeft een LED lamp alleen maar koud of wit licht?

Het antwoord op deze vraag, en dat weten veel mensen niet, is nee. Er zijn veel verschillende kleuren in LED verlichting. Vroeger was het zo dat een LED lamp alleen koud of wit licht kon geven maar door de jaren heen is er door ontwikkeld en zijn er ook warme kleuren in LED licht. De eenheid voor de lichtkleur is Kelvin weergeven als de letter K, aan de hand van hoe veel K een lamp heeft is te zien hoe warm of koud deze is. Warme kleuren hebben een lager getal dan koude kleuren.

Kijk goed of de dimmer de LED lamp aan kan

Vaak worden LED lampen en dimmers op elkaar aangesloten zonder dat de dimmer het aan kan. Een LED lamp is prachtig om te dimmen en geeft veel sfeer, een goede dimmer is dus belangrijk. Elektricien Louwmans raadt dan ook aan om te kijken welke LED lamp we op de dimmer past, dit kan staan in de productbeschrijving. Staat het hier niet is het op internet te vinden.