Miron bv
Image default
Bedrijven

Houd je uren goed bij zodat je niet voor verrassingen komt te staan

 Het hebben van een eigen bedrijf kan enorm fijn zijn omdat je met niemand hoeft rekening te houden. Dit maakt het mogelijk om je eigen weg te kiezen voor het bedrijf en daardoor dus ook bepalen welke soort maatregelen je neemt voor een bepaald opdracht. In deze blog wordt hier dieper op in gegaan.

 

Voordelen voor jou als zzp’er

Je hoeft met niemand rekenign te houden als zelfstandige zonder personeel. Buiten je klanten en financiën heb je namelijk geen verantwoordelijkheden. Hierdoor, heb je een vrije keuze in wat het bedrijf gaat doen , kun je zelf bepalen welke taken je per dag uitvoert en voor welke klanten. Je zult verder ook veel minder kosten hebben omdat je geen rekening hoeft te houden met loonkosten, verzekeringen voor werknemers of andere kosten.

Waar moet je op letten als zzp’er?

Het is zeer belangrijk als ZZP’er om je eigen administratie in orde te hebben en dit tijdig aan belastingdienst door te geven. Dit kan je doen door een excelsheet bij te houden en deze op het einde van het jaar te registeren. Dit is een zeer onhandige manier om je uren bij te houden omdat er veel ruimte is voor fouten maken. Je kunt daarom beter gebruik maken van een urenregistratie programma om je uren bij te houden en te berekenen.

 

Je eigen urenregistratie

uren berekenen kan lastig zijn. Vooral als je heel veel uren als ZZP’er hebt gewerkt en deze op het einde van het jaar moet verantwoorden aan de belasting. Urenregistratie programma’s zijn daardoor een veel betere keuze om te maken en gebruik van te maken. Er zijn veel verschillende urenregistratie programma’s beschikbaar en sommige zijn zelfs gratis.

 

 

https://keeping.nl/urenregistratie