Miron bv
Image default
Woning en Tuin

4 VOORDELEN VAN PLANTEN + BLOEMEN

4 VOORDELEN VAN PLANTEN + BLOEMEN VOOR GEZONDHEID EN GELUK

Het is heerlijk om een bosje bloemen te krijgen, nietwaar? Bloemen zijn niet alleen geliefd om hun schoonheid, maar ook om de vele voordelen voor de gezondheid en het geluk die ze hebben, en hier zijn slechts een paar redenen om jezelf te verwennen. Haal eens vaker een bloemetje bij de bloemist uit Amsterdam.

1. BETERE CONCENTRATIE

Een mooie plant of bos bloemen in een kamer kan mensen (verrassend) helpen met hun geheugen en concentratie. Planten zijn de luchtzuiveraars van de natuur, die gifstoffen absorberen en zuurstof produceren, wat goed is voor de hersenfunctie. De zuurstof die elke plant in huis produceert, kan de concentratie stimuleren en de creativiteit verhogen. Een bloeiende plant gaat langer mee dan een boeket, dus een potplant kan een zinnige investering zijn voor uw werkruimte.

2. EMOTIONEEL WELZIJN

Het ontvangen van een boeket met mooie bloemen als cadeau kan mensen direct in een goed humeur brengen. De onmiddellijke geluksboost kan eenvoudigweg te danken zijn aan de liefde en zorg die de gever aan de ontvanger uitspreekt bij het overhandigen van een bosje bloemen. En om te weten dat er iemand is die om je geeft, kunnen mensen zich beter voelen als ze ziek zijn, gelukkiger als ze down zijn en natuurlijk is het ondersteunende gevoel goed voor hun emotionele gezondheid. Wie is er immers niet blij met een bosje mooie bloemen?

3. RELAXATIE

Helaas is stress tegenwoordig bijna een integraal onderdeel geworden van het leven van veel mensen. Volgens wetenschappers en internationale bloemisten heeft 68% van de mensen wekelijks last van stress en nog eens 32% voelt het elke dag. Bloemen en planten kunnen mensen helpen om zich ontspannen te voelen. Het aanraken van zachte bloemblaadjes of gladde bladeren kan je helpen om je rustiger te voelen. Ook hebben bepaalde geuren de mogelijkheid om je terug te brengen naar je kindertijd of een gelukkige ervaring, zodat de geuren van sommige bloemen je kunnen herinneren aan gelukkige tijden. Dit kan uw eerste Valentijnsboeket zijn van uw partner of de veilige ruimte van uw oma’s tuin. Het is verwonderlijk dat bloemengeuren regelmatig worden gebruikt in de aromatherapie of als een extract in parfums en zepen.

. GEZONDHEID

Er is een reden waarom bloemen een geweldig ‘snel beter worden’ geschenk zijn; ze kunnen iemand in een beter humeur brengen als ze de bloemen cadeau krijgen en kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen en gevoelens van pijn of angst te verminderen. Planten kunnen helpen bij het afschrikken van ziekten door de luchtvochtigheid binnenshuis te verhogen. Het water in de wortels verdampt via de bladeren in de atmosfeer, wat helpt om verkoudheid, keelpijn en droge huid te verbeteren.

Laat het me weten als je ooit dergelijke voordelen van bloemen of planten in je eigen huis hebt ervaren door een opmerking achter te laten bij Flowers.nl.