Miron bv
Image default
Bedrijven

Adsorptiedrogers maken lucht vochtvrij met droogwiel en silicagel

Adsorptiedrogers maken ruimtes en verpakkingen vochtvrij met een droogwiel en silicagel. Ben je op zoek naar een manier om je nieuwbouwhuis of een andere ruimte te drogen of vrij van vocht te maken? Dan is het gebruik van een zogenaamde adsorptiedroger een goed idee. Wat is zo een adsorptiedroger en wat zijn de voordelen van dit toestel?

Werking adsorptiedroger

Het vocht wordt opgenomen door een droogmiddel in het wiel, meestal silicagel. De lucht die het wiel verlaat is kurkdroog. Daarna draait het vochtige wiel door warme lucht waardoor het aanwezige vocht snel verdampt.

Silicagel als droogmiddel

In de adsorptiedroger gebruiken we voornamelijk silicagel zakjes om de lucht te ontvochtigen. Silicagel is vooral bekend van de zakjes met droogmiddel in allerlei verpakkingen zoals schoenen, tassen en elektronicatoestellen.

Voordelen adsorptiedrogers

De belangrijkste voordelen van adsorptiedrogers zijn vooral:

 

– Alle materialen en ruimtes zijn veel sneller droog
– Adsorptiedrogers kunnen lage vochtgehaltes bereiken
– Weinig geluid bij ontvochtigen 
– Laat toe om te werken bij alle weersomstandigheden

Het gebruik van adsorptiedrogers

We gebruiken deze adsorptiedrogers voor het ontvochtigen van lucht, zelfs bij lage temperaturen. In tegenstelling met condens drogers werken adsorptiedrogers bij een omgevingstemperatuur lager dan zeven graden. Dat maakt deze adsorptiedrogers geschikt voor het ontvochtigen van bijvoorbeeld vriescellen in de voedingsindustrie en in de scheepvaart. Ze zijn ook een uitstekende oplossing om ruimtes te drogen na water- of brandschade. Dit apparaat blaast een lage luchtvochtigheid uit, waardoor corrosie wordt voorkomen.

 

Adsorptiedrogers worden dus vooral gebruikt om lucht te ontvochtigen, zelfs bij lage temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Dat maakt dat een adsorptiedroger vaak wordt gebruikt in de (bouw)industrie. We denken hierbij in de eerste plaats aan:

 

– Het ontvochtigen van koelcellen, vooral in de voedingsindustrie
– Versneld drogen bij het uitvoeren van industriële reinigingsprocessen
– Preventie tegen corrosie of roestvorming
– Het voorkomen van het klonteren van poeders en andere vochtgevoelige halffabricaten
– Sneller drogen bij de meest uiteenlopende industriële verwerking
– Ontvochtiging van nieuwe woon- en bedrijfsgebouwen voor industrieel en particulier gebruik
– Drogen na waterschade