Miron bv
Image default
Gezondheid

Hoe zorg jij dat jij je droombaan vindt en stress vermindert?

Hoe zorg jij dat jij je droombaan vindt en stress vermindert?

Weet jij precies hoe je droomfunctie eruit ziet? Heb jij al tijden een bedrijf op het oog waar jij graag zou willen werken? Wat doe jij er allemaal aan om in aanmerking voor je droombaan te komen? Het is geen geheim dat mensen met een leuke baan, minder gestrest zijn. Wanneer jij ergens werkt waar je het naar je zin hebt, jij jezelf kunt uitdagen en je gewaardeerd wordt, ervaar je minder symptomen van stress en een burn-out. Het lijkt dus een belangrijke missie om erachter te komen welke baan het beste bij je past. In deze blog lees je hoe jij een droombaan vindt en je tegelijkertijd stress vermindert.

 

Dé perfecte baan bestaat niet

Natuurlijk weet jij diep van binnen dat dé perfecte baan niet bestaat. Toch is het belangrijk om goed na te denken over wat voor ’n baan het beste bij je past. Want wanneer jij met je baan in de buurt van je droombaan komt, is dat al voldoende om je tevreden en blij te voelen. Het is logisch dat jij je de ene dag beter voelt op werk dan de andere dag. Iedereen kent mindere dagen maar het is de kunst om de goede dagen te waarderen en vaker te laten plaatsvinden. Wanneer jij je op je plek voelt op het werk, zal je minder stress ervaren. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg uitdaging voor jezelf kunt vinden en dat je zicht hebt op een betere functie naarmate je er langer werkt. Op die manier blijf jij jezelf verbeteren en werk je naar een doel toe. Wanneer je totaal niet op je plek zit en je een hekel aan je baan hebt, zal je namelijk meer stress ervaren en dat is juist iets wat je niet wil!

Doe iets waar je blij van wordt en wat je oprecht interesseert

Zoek vooral naar een baan waar jij jezelf op persoonlijk vlak kunt ontwikkelen. Wanneer je aan je karakter en vaardigheden kunt werken, merk je dat je vooruitgaat en dat is een positief gevoel. Maak er een spelletje van om je taken zo goed en zo snel mogelijk af te ronden. Daag jezelf uit en doe vooral geen dingen waar je totaal geen energie van krijgt. Vaak zijn mensen zo vastgeroest in hun huidige baan, dat zij de stap naar een nieuwe functie of werkomgeving niet durven nemen. Juist de mensen die totaal niet op hun plek zitten en met tegenzin naar hun werk gaan, lopen de kans om een burn-out op te lopen. Twijfel jij of je burn-out bent? Doe dan de burn-out test en probeer je situatie positief te veranderen.

https://liberi.nl/