Miron bv
Image default
Bedrijven

De papier pers in ieder bedrijf

Met de extreem goede papier pers van dit bedrijf heb je helemaal geen last meer van veel afval en kosten. Je kunt met de papier pers namelijk al het papier in een baal vervormen, waardoor het minder ruimte in neemt en het beter is voor het milieu. De gewichten van de balen zijn allemaal verschillend. Dit is helemaal afhankelijk van het persformaat dat er wordt gehanteerd. Je hebt bijvoorbeeld een maat van circa 30 kilo, maar je kunt ook kiezen voor een maat van zo’n 500 kilo. De balen worden of in de papier pers gestopt, maar kunnen ook op een pallet worden geplaatst. Dit wordt vervolgens weer opgehaald door de afval inzamelaar. Wanneer je geen gebruikt maakt van een papier pers moet deze inzamelaar veel vaker langskomen, maar doordat er balen van worden gemaakt wordt dit aantal bezoeken gereduceerd. 

Balen

Je pers met de papier pers alles direct in balen. Je kunt het afval door middel van de papier pers met zo’n 2 tot 3 keer verkleinen en hiermee bespaar je zo’n 50 tot 75 % aan ruimte. Je bespaart hierdoor dus niet alleen maar op de kosten van het afval, maar je bespaart door middel van het gebruiken van een papier pers ook de ruimte die je beschikbaar hebt in de ruimte waar het papier moet worden gestort. Je bespaart kosten op het transport van het afval en dat kan zomaar behoorlijk zijn. 

Soorten

Er zijn diverse soorten van de papier pers beschikbaar. Een voorbeeld van een pers is de papier pers die ideaal is voor kleine hoeveelheden aan afval. Je kunt papier, karton en plastic hierin scheiden en het papier wordt rechtsreeks gemaakt in een baal van zo’n 30 kilo. Heb je dus niet zo heel veel papier, maar wil je wel voordelen gebruiken van de papier pers, dan is deze ideaal!