Miron bv
Image default
Bedrijven

De leukste hobby’s tijdens quarantaine

Net zoals de rest van de wereld is 2020 een raar jaar. We hebben te maken met een virus dat zich wereldwijd verspreid heeft in een korte tijd en wat voor een hoop ellende heeft gezorgd. We hebben meer vrije tijd dan een lange tijd geleden of misschien wel ooit. Hierdoor zijn er veel mensen die nieuwe hobby’s hebben ontdekt en drastische veranderingen hebben doorstaan de afgelopen maanden. We hadden met zijn allen gehoopt dat het over zou zijn in de zomerperiode, maar helaas zien we alweer dat veel plekken een rode zone zijn. Hoe kun je nu het beste je tijd benutten nu je nog steeds veel vrije tijd over hebt?

Klussen in huis!

We hebben het heel veel voorbij zien komen, bouwmarkten stroomde over van mensen die maar nieuwe klusmateriaal aanschaften. Van een sandwichpaneel tot aan de goedkoopste afvalcontainer. Er is de afgelopen maanden veel geklust in huis. Om deze reden wordt deze hobby zeker benoemd! In elk huis is of zijn er ruimtes die je lange tijd laat liggen en ooit wel oppakt. Wat je merkt is dat je hier eigenlijk nooit zin in hebt en wanneer je eindelijk vrije tijd hebt ook geen zin hebt om je tijd hieraan te besteden. Dit is niet gek. Nu heb je veel meer vrije tijd over en zit je enorm veel thuis. Het is een mooie kans om eindelijk te beginnen aan die ene ruimte in je huis. Door iedere keer iets kleins aan te passen merk je wat voor rust dit geeft en hoe het je huis meer sfeer geeft. Wie wilt dit nou niet!

Jezelf ontwikkelen

Het klinkt als iets vanzelfsprekends, maar toch is het iets wat veel mensen weinig tot niet doen. Jezelf ontwikkelen is enorm belangrijk. Je wordt beter in het uitvoeren van je taken, je komt erachter welke richting je op wilt gaan, het geeft meer rust in je hoofd en het is goed voor je gezondheid. Door jezelf te blijven ontwikkelen ervaar je op den duur minder stress wat beter is voor je gezondheid. Met alle vrije tijd die je nu hebt kun je jezelf op verschillende manieren ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan iedere ochtend een paar minuten mediteren of het luisteren van podcasts. Het luisteren van podcasts kun je doen tijdens het schoonmaken of koken. Mediteren is daarbij een training waar je binnen een paar weken resultaat van zult opmerken. Net zoals je pas resultaat opmerkt in de sportschool wanneer je regelmatig gaat in plaats van eens in de paar maanden.