Miron bv
Image default
Verbouwen

5 punten waarom het verstandig is om te kiezen voor een vinyl vloer (pvc vloer)

Wat is al die ophef over vinylvloeren de laatste tijd? Men denkt waarschijnlijk dat saai, saai en saai is als je beelden van die vinylvloeren van vroeger congereren. Maar de levenloze gouden of groezelige oranje en bruine vierkante patronen uit de keuken van je oma zijn dat niet meer.

De technologie is in de loop der jaren verbeterd en de vinylvloeren van vandaag zijn verre van levenloos. Dankzij doorbraken in productie en ontwerp is het vervangen door een meer veerkrachtige, luxueuze vinylvloer die al snel alle woede is geworden.

Hier zijn vijf grote redenen om luxe vinylvloeren te overwegen, ongeacht welke ruimte in huis u denkt te herinrichten.

Groot aanbod vloeren in kleur en stijlen

Het is de tweede laag vinylvloeren die het zo mooi en veelzijdig maakt. Een drukproces genaamd rotatiediepdruk wordt op deze laag gebruikt om het ontwerp te bedrukken. Deze drukmethode maakt gebruik van een rotatiedrukpers met fotogravure platen om zowat elk type ontwerp op het vinyl te bedrukken. Zelf kijk ik altijd op internet naar leuke stijlen en kleuren. Bijvoorbeeld op vloerenbaas.nl waar een groot aanbod aan vinyl vloeren beschikbaar is. 

Veerkrachtige vinylvloeren zijn zo veelzijdig omdat ze nu gemaakt zijn om het uiterlijk van zoveel natuurlijke ondergronden te simuleren. Steen, tegels, hout, linoleum, baksteen en zelfs marmer zijn slechts enkele van de beschikbare opties. Een veelheid aan kleuren, patronen en texturen creëren eindeloze mogelijkheden. Het maakt niet uit wat uw stijl of budget voorkeur is, er zijn vele opties om uit te kiezen.

Vinylvloer is gemakkelijk schoon te houden

Vinylvloeren worden tegenwoordig typisch verkocht als “no wax” vloeren. Deze “geen-was” oppervlakken zijn gemakkelijker te reinigen omdat de vloer glanst zonder te harsen. Een vochtige dweil is alles wat nodig is om de vloer schoon te houden. De bovenste slijtlaag is ook zeer goed bestand tegen vlekken en krassen.

Het is belangrijk om op te merken dat deze “no-wax” vloeren na verloop van tijd hun glans verliezen. Fabrikanten raden aan om de vloer te polijsten of opnieuw te coaten met het “no-wax” materiaal over het oppervlak waar de glans is afgenomen. Het is altijd het beste om het door de fabrikant aanbevolen coatingmateriaal te gebruiken, aangezien er verschillende formuleringen op de markt zijn.

Gebruik van geweldige materialen

De meeste vinylvloeren bestaan uit drie tot vier lagen die aan elkaar geklemd zijn om een materiaal te creëren dat zowel duurzaam als mooi is. De eerste laag bestaat uit een steunmateriaal dat gemaakt is van vilt of glasvezel. De tweede laag is een geprinte laag vinyl die zich aan de basislaag hecht. Op sommige stijlen kan een dempende laag zitten. De laatste laag wordt een “slijtlaag” genoemd en is ook gemaakt van vinyl.

De slijtlaag is ook gemaakt van vinyl en beschermt de vloer tegen slijtage. De weerstand tegen deuken en gutsen is afhankelijk van de dikte van de laag. Hoe dikker de slijtlaag, hoe langer de vloer meegaat. De FHA-eisen zijn minimaal 10 mils, maar de beste vloerstijlen bieden tot 30 mils voor een optimale bescherming. Het is belangrijk om de verkoper te vragen naar de dikte van de slijtlaag als u op zoek bent naar de beste prestaties.

 

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/