Miron bv
Image default
Tweewielers

Een bedrijfsfiets kan een hoop geld besparen

In tegenstelling tot een auto van de zaak is een bedrijfsfiets lang nog niet overal gemeengoed. Dat is eigenlijk vreemd, wanneer men kijkt naar de voordelen. Dat toch steeds meer bedrijven de fiets van de zaak ontdekken, blijkt ook wel uit de opkomst van groothandelaren die deze fietsen B2B kunnen leveren, zoals Cycletech. Investeren in bedrijfsfietsen levert eigenlijk louter voordelen op, zowel voor het bedrijf als voor de werknemers. Waar mogelijk kijken dan ook steeds meer bedrijven naar deze manier van gefaciliteerd vervoer.

Een bedrijfsfiets is een stuk goedkoper dan een auto van de zaak

Het is wellicht overbodig om te noemen, maar een bedrijfsfiets is een stuk goedkoper dan een auto van de zaak. Voor sommige professionals is het simpelweg noodzakelijk om een auto van de zaak te hebben. In vrijwel elke onderneming zijn echter mensen aanwezig die wel een auto van de zaak hebben, maar deze eigenlijk niet nodig hebben. Toch kiezen mensen hier vaak voor, vanwege gewoonte en gemak. Zeker mensen die alleen een auto van de zaak hebben voor woon-werkverkeer en deze privé dus niet gebruiken, kunnen gestimuleerd worden om over te stappen op een bedrijfsfiets. Zeker wanneer de afstand naar het werk prima te doen is met een (elektrische) fiets. Organisaties ondervinden steeds vaker dat er absoluut animo is voor een goede fiets en dat werknemers bij het juiste aanbod echt wel de auto willen laten staan en deze in willen ruilen voor een goede fiets. In grote steden wordt dit al steeds vaker gedaan.

Goedkoper voor werkgever en werknemer

Een lagere aanschaf- of leaseprijs, vrijwel geen onderhoudskosten, geen bijtelling: een bedrijfsfiets is goedkoper voor zowel werkgever als werknemer. Bovendien is het ook een veel gezondere optie dan elke dag weer in de auto of in de trein stappen als dit niet per se hoeft.