Miron bv
Image default
Bedrijven

Een auto verkopen met mankementen

Doe je je auto weg omdat deze niet meer goed rijdt? Veel mensen zijn geneigd om eerst nog een grote beurt te geven, want een auto verkopen met mankementen lukt vaak niet. Het verkopen van een auto met kleine en/of grootte mankementen lijkt een onmogelijke missie, toch klopt dat niet. Een auto verkopen die niet meer helemaal goed is is nog steeds verkoopbaar, je moet alleen de juiste koper weten te vinden. Zo bestaan er meerdere bedrijven die de mogelijkheid bieden om je kapotte auto snel en gemakkelijk te verkopen.

Een kapotte auto verkopen

Een auto met een mankement kan worden gerepareerd, of dit nou een groot of klein mankement is. Je kunt dit zelf doen voordat je auto gaat verkopen. Maar dat is niet altijd meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan een mankement zoals een een auto waarvan de remmen het niet meer goed doen. Jij hebt geen zin meer om te laten repareren. Meestal verkopen de eigenaren van auto’s met mankementen de auto in de staat waarin het zich bevindt. Aan de ene kant is dit niet slim, want na de reparatie bestaat er de kans om een hoger bod te krijgen. Want bij een auto verkopen draait het om de marktwaarde.  Maar er zijn bedrijven die graag een kapotte auto opkopen tegen een lage prijs. Vervolgens doen zijn de repaeratie en verkopen de auto tegen een hogere prijs. Bij een auto verkopen met mankementen draait het om de marktwaarde en meerwaarde van een kapotte auto en wat de auto zal opleveren als die gerepareerd is.

Auto naar de sloop

Wil je een auto verkopen met veel mankementen? Dan is de kans groot dat je er weinig mee kan. Een mogelijkheid die er dan is, is om je auto naar een lokale sloperij te brengen. Hiervoor krijg je altijd nog een klein bedrag, want de onderdelen kunnen meestal wel verkocht worden.