Miron bv
Image default
Bedrijven

Papier hier, papier hier!

‘Papier hier, papier hier’. Iedereen kent Holle bolle Gijs uit de Efteling wel, het wezentje dat papier eet. In het echte leven hebben we helaas niet zo iemand, terwijl we ontzettend veel papier gebruiken. Denk maar aan printjes, huis aan huis bladen, reclamefolders, brieven. We krijgen veel papier. Maar ook als we producten kopen of bestellen is er veel gebruik van papier, denk maar aan kartonnen dozen, kartonnen verpakkingsmateriaal, vrijwel alles wordt tegenwoordig in karton verpakking geleverd. Dit zorgt voor veel afval, een papierpers kan hierbij helpen om dit te verwerken.

Hoe werkt een papierpers?

Hoe werkt een papierpers en wat doet een papierpers? Karton en papier komt in allerlei soorten en maten voor. De kartonnen dozen, verpakkingen, koffiebekers of kartonnen wegwerppallets bevatten allemaal veel lucht. Daardoor neemt papier veel kostbare ruimte in beslag en is het nogal bewerkelijk om deze handmatig klein te maken. Een papierpers vermakkelijkt dat werk. de kartonnen verpakkingen worden samen geperst tot kleine en hoge pakketten die in de papierbak kunnen.

Voor wie?

Een papierpers is ideaal voor kantoren, waar veel printpapier en verpakkingen worden gebruikt. Het is ideaal als de papierpers strategisch op te stellen binnen uw organisatie, bijvoorbeeld naast een printer of bij een kantooruitgifte punt. Hier kunt u dan gelijk de karton- of papierstroom verkleinen door gebruik te maken van de papierpers. Er zijn ook veel voordelen aan gebruik van de papierpers verboden. Zo blijft de werkomgeving van u en uw werknemers opgeruimd en netjes blijft.  Er zijn geen volle containers en het rondslingeren van losse dozen en papier is verleden tijd. Daarnaast bent u minder tijd kwijt aan het klein maken van dozen. Een papierpers zorgt ook voor besparing op de afvalkosten want de container zit zo veel minder snel vol. Gebruik daarom een papierpers en voorkom bergen papier.