Miron bv
Image default
Zakelijke dienstverlening

Klantenonderzoek voor de NPS

Jouw bedrijf dankt zijn succes aan de klanten die je diensten of producten afnemen. Het is dan ook niet zo vreemd dat ondernemers en managers over de hele wereld het gedrag en de kenmerken van hun doelgroepen zo veel mogelijk in kaart willen brengen. Dit is wellicht wel de meest belangrijke informatie in de bedrijfs- en organisatiewereld. Dat is precies wat een onderzoek naar NPS inzichtelijk maakt. Deze afkorting verwijst naar de ‘Net Promotor Score’. Dit cijfer geeft de klantloyaliteit voor jouw bedrijf of organisatie weer. De NPS is een betrouwbare en wereldwijd toegepaste methode die je ook voor jouw organisatie of bedrijf in kunt zetten.

Wat NPS inhoudt

De NPS drukt de tevredenheid over jouw bedrijf of organisatie uit in de mate waarop klanten deze zullen aanbevelen. De meting wordt verricht op basis van een elfpuntsschaal, waarmee jouw klanten aangeven of ze je bedrijf of organisatie zouden aanbevelen aan belangrijke relaties. Klanten die jouw bedrijf in hoge mate aanbevelen, worden hierin ‘promoters’ genoemd, terwijl klanten die dit niet zouden doen ‘detractors’ worden genoemd. Daarnaast is er nog een derde categorie die erkent wordt als ‘passives’. Op basis van de categorisering is het mogelijk om beleid en verbeteringen af te stemmen. Zo verzorg je de beste dienst- of productverlening voor jouw klanten.

Deze specialisten voeren jouw onderzoek graag uit

Je kunt onderzoek naar de NPS laten uitvoeren door de specialisten van Integron uit Rotterdam. Dit is namelijk een bedrijf dat is gespecialiseerd in het uitvoeren van klant- en medewerkersonderzoeken. Ook het bepalen van jouw NPS behoort tot het aanbod van deze experts. Na het bepalen van de score verzorgt dit bedrijf ook extra diepgang om de klantredenatie achter de score voor je te achterhalen. Op deze manier kun je zoveel mogelijk handelingen en beleid afstemmen op basis van de bevindingen die deze experts voor je inzichtelijk maken. Als je een professioneel onderzoek wilt laten uitvoeren naar jouw NPS, is het zeer verstandig om dit te laten doen door Integron uit Rotterdam. Aarzel niet en achterhaal jouw NPS-uitslag.

https://www.integron.nl/