Miron bv
Image default
Gezondheid

De beste oorthermometer voor jong en oud

De beste oorthermometer voor jong en oud

Met de Beste oorthermometer meet je eenvoudig en pijnloos de lichaamstemperatuur op. De meeste mensen kiezen voor deze thermometer omdat hij eenvoudig in gebruik is. Afhankelijk van het model wat je koopt weet je altijd wel binnen een minuut de exacte temperatuur. Het wordt met infrarood via je oor gemeten en dit is zeer betrouwbaar. Veel artsen maken hier ook gebruik van. In principe kun je het namelijk niet fout doen, want wanneer je hem te diep of juist niet te diep erin hebt zitten krijg je een foutmelding. Pas als de temperatuur goed gemeten is zal hij op het display verschijnen. Daarnaast wordt er met pieptonen duidelijk gemaakt wanneer de meting start en wanneer hij klaar is. 

Als hij meerdere keren piept dan gaat er meestal iets fout. Het is een prettige manier van meten, want niemand wil het vrijwillig in zijn of haar kont hebben. Ook voor kinderen is dit een aanrader, omdat ze dan een stuk minder tegen werken. Op het LCD of LED display verschijnt de temperatuur, meestal met een cijfer achter de komma. Dit kun je dan ook precies doorgeven aan een arts en hij of zij kan besluiten of er actie nodig is of dat je even langs moet komen. Soms kan het advies ook zijn om even uit te gaan zieken.

Temperatuur op meer plekken meten

Bij 5top krijgen we regelmatig de vraag of je de temperatuur ook met een oorthermometer op andere plekken kunt meten. In de meeste gevallen is hij echt voor het oor alleen bedoeld, tenzij anders aangegeven staat. Er zijn vandaag de dag ook modellen waarmee je zowel via het oor alsmede het voorhoofd kunt meten. Hiervoor zitten dan vaak verschillende standen op het apparaat. Daarnaast zijn er ook modellen die een speciale stand hebben voor het meten van de temperatuur van vloeistoffen. Dit wordt veelal gebruikt voor de melk die je aan baby’s geeft, want hij gaat meestal tot max 40 graden celcius.