Miron bv
Image default
Industrie

Veiligheidsproducten kopen om volgens de PGS 15-richtlijnen te werken

Als u in een bedrijf werkt waar gevaarlijke stoffen aanwezig zijn, dan weet u ongetwijfeld van het bestaan van de PGS: de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen. Dit is een handleiding voor bedrijven die dergelijke stoffen vervaardigen, vervoeren, opslaan en/of gebruiken. Hierop bestaat streng toezicht. De PGS-richtlijnen beschrijven de belangrijkste risico’s die hiermee gemoeid zijn. PGS 15 heeft specifiek betrekking tot de opslag van gevaarlijke, verpakte stoffen. Het kopen van veiligheidsproducten is een van de essentiële zaken om volgens deze richtlijnen te kunnen werken.

Kwalitatief hoogwaardige en gecertificeerde opslagvoorzieningen

De PGS 15 voorziet ons dus van richtlijnen over de (tijdelijke) opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Hiervoor zijn speciale producten nodig. De juiste opslagvoorzieningen vindt u bij Dupa Veiligheidstechniek. Denkt u bijvoorbeeld aan brandveiligheidskasten, maar ook aan milieu- en chemicaliënkasten. Het bedrijf mag zichzelf de oudste binnen deze branche noemen en is een van de belangrijkste milieu- en veiligheidspartners die er binnen de Benelux bestaan. Besluit u hier uw veiligheidsproducten te kopen? Dan kunt u erop rekenen dat deze altijd kwalitatief hoogwaardig en gecertificeerd zijn.

Verkoop, advisering en onderhoud

Dupa Veiligheidstechniek voert een ruim assortiment dat het door de jaren heen heeft opgebouwd dankzij zijn ervaring en samenwerking met verschillende bedrijven. De expert biedt een volledige service, wat betekent dat u er niet alleen veiligheidsproducten kunt kopen, maar er ook terecht kunt voor advisering en de optimalisatie van uw werkprocessen. Tevens voert de specialist onderhoud uit. Kwalitatief hoogwaardige kasten leveren namelijk alsnog een gevaar op voor hun gebruikers indien zij niet of onvoldoende worden onderhouden.

Een aanvaardbaar beschermingsniveau voor mens en omgeving

Om nog even terug te komen op de PGS 15; de richtlijnen zijn opgesteld door vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven. De publicaties worden nauwkeurig bijgehouden en de afgegeven adviezen zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen op technisch gebied. Door het naleven van deze richtlijnen wordt er een aanvaardbaar niveau van bescherming voor mens en milieu gerealiseerd.

https://www.dupa.nl/