Miron bv
Image default
Gezondheid

3 voordelen die fysiotherapie u geeft bij sportblessures

Stelt u voor: u houdt uzelf maandenlang aan uw trainingsschema, eet elke dag volgens uw dieet en bent in de vorm van uw leven. Alles lijkt goed te gaan totdat u opeens een blessure krijgt. Eerst denkt u dat het wel meevalt en probeert u het te negeren en door te trainen, maar het wil maar niet weggaan. Zelfs na een weekje rusten blijft de blessure uw trainingen of sportsessies verpesten. Wat moet u doen? Dit soort verhalen komen veel voor, en er is een simpel antwoord voor mensen die dit meemaken; namelijk naar een fysiotherapeut gaan. In dit artikel leggen we u precies uit welke 3 voordelen een fysiotherapeut Nijmegen aanbiedt aan sporters met een blessure. Laten we beginnen.

 

Sportfysiotherapie Nijmegen

Als eerste zal u met fysiotherapie sneller herstellen. Door bij een fysiotherapeut langs te gaan, zal hij precies weten wat er aan de hand is met uw lichaam. Aan de hand van uw verhaal over hoe u uw blessure precies opgelopen hebt in combinatie met de expertise van de fysiotherapeut zult u meteen aan de slag kunnen gaan. Hij legt u precies uit welke blessure u opgelopen hebt. Daarna volgt een analyse van welk traject u het beste in kunt gaan om de blessure zo goed en zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Vaak zijn dit sessies waarbij bijvoorbeeld een spier op een bepaalde manier gemasseerd wordt. Maar het kan ook samen met uw fysiotherapeut zo zijn dat u bepaalde oefeningen moet doen om de spier weer aan te sterken en te prikkelen. Dit verschilt allemaal per blessure die u heeft.

 

Fysiotherapeut Nijmegen

Bij sommige opgelopen blessures wordt al snel de conclusie getrokken dat u geopereerd moet worden. Een operatie is voor vele mensen een extreem ingrijpende maatregel wat ze niet graag willen meemaken. Daarnaast kunnen er bij operaties ook weleens complicaties optreden. Bij sommige blessures kan een operatie ook onnodig zijn. Vooral op het gebied van spierblessures kan het interessant zijn om in plaats van een operatie te ondergaan, juist voor een fysiotherapeut te kiezen. Opereren kan immers altijd later nog als laatste redmiddel, terwijl een traject samen met een fysiotherapeut aangaan geen grote nadelen met zich meebrengt. En als het al zeker is dat u een operatie moet ondergaan, is de blessure zodanig vertragen dat u nog kan wachten met de operatie ook een goede optie om te hebben. Vooral bij slijtage is dit het geval.

 

Fysio Nijmegen

Hoe zuur het ook is; een blessure loopt u vaak op met een reden. Door samen met uw fysiotherapeut aan de slag te gaan, ontdekt u precies hoe het kan dat u uw huidige blessure hebt opgelopen. Daarnaast wordt u precies uitgelegd hoe u vergelijkbare blessures in de toekomst kan voorkomen. Het kan zijn dat u oefeningen moet wegschrappen uit jouw schema, of juist speciale oefeningen doet tijdens uw training om een toekomstige blessure te voorkomen. Zo houdt u uw lichaam fit en gezond.

Dit waren de drie voordelen die fysiotherapie bij blessures aan u kan geven. Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben over hoe u het beste aan de slag kan gaan en wensen u veel succes met uw blessuretraject. Kom bij ons langs wanneer u snel van uw blessure af wilt.

https://fysioneerbosch.nl/