Miron bv
Image default
Meubels

Dit zijn de beste tips voor het inrichten van een tienerkamer

Uw kind begint in de tienerfase te komen en wil ineens allemaal dingen in zijn/haar slaapkamer veranderen. De vorige inrichting is te kinderachtig, het bed is te klein en er kan niet fijn met vrienden worden afgesproken. Hier volgen de beste tips voor het inrichten van de tienerkamer van uw kind.

Thema

Allereerst is het handig om met uw kind te bespreken wat voor kamer ze zou willen. Zo kan uw kind bijvoorbeeld een sportieve kamer willen, of misschien wel een industriële stijl. Bespreek of ze een andere kleur op de muur willen. Zo zijn pastelkleuren geen te druk, maar geven ze wel een lieve uitstraling aan een meidenkamer. Pastelkleuren zijn verder goed te combineren met het meubilair en dergelijke.

Meubels

Laat uw kind eens kijken naar een geschikt bureau als de huidige niet meer voldoet. Tenslotte moeten zij uiteindelijk aan dat bureau huiswerk gaan maken, dus een comfortabel bureau kan positief bijdragen aan de productiviteit. Aan het bureau hoort natuurlijk ook een bureaustoel. Zorg ervoor dat deze lekker zit en het liefst ergonomisch is, hierdoor zal uw kind geen last krijgen van zijn of haar rug. Jongens en meisjes zullen qua stoelen andere smaken hebben, laat ze vooral meehelpen met geschikt meubilair uitzoeken, het wordt tenslotte hun kamer. In een meisjeskamer is een spiegel bijna altijd gewild. Meisjes zijn vaker druk bezig met hun uiterlijk en kunnen de interesse voor make up ontwikkelen. Met een fijne spiegel in haar kamer kan zij zich gezellig met vriendinnen opmaken.

Decoratie

Laat uw kind wat decoratie uitzoeken en help hem of haar hierbij. Denk bijvoorbeeld aan foto’s met bepaalde herinneringen. Bij meisjes vallen sierlichten ook vaak goed in de smaak. Decoratie zorgt er uiteindelijk voor dat de kamer een verwarmende en persoonlijke sfeer krijgt. Misschien wil uw zoon wel een poster van zijn favoriete artiest of sporter in zijn kamer hebben hangen.

Bed

Uw kinderen komen in hun groeispurt terecht en deze gaan verlangen naar een groter bed. Wat is dan het ideale bed voor uw kind? Een Kingsize bed is natuurlijk volkomen overbodig en misschien een tweepersoonsbed ook wel. Kijk daarom eens met uw kind naar een twijfelaar. Een twijfelaar bed heeft ongeveer 1,5x de breedte van hun huidige bed, maar is weer wat minder ruim dan een tweepersoonsbed. Met een twijfelaar zal uw kind merkbaar verschil voelen. Zij kunnen ineens veel verder strekken en heen en weer rollen zonder dat zij uit bed vallen. Een twijfelaar neemt daarbij ook niet te veel ruimte van de slaapkamer in, waardoor er genoeg ruimte overblijft voor andere objecten of activiteiten.