Miron bv
Image default
Auto's en Motoren

Het verkopen van een auto tijdens een pandemie

Nu Nederland zijn zevende maand ingaat van het omgaan met het nieuwe coronavirus en de COVID-19-pandemie, is iedereen erop gebrand dat de zaken weer iets dichter bij ‘normaal’ komen te staan. Maar omdat er geen vaccin of effectieve behandelingen op grote schaal beschikbaar zijn, is het moeilijk om enig licht te zien aan het einde van deze tunnel van onzekerheid. Zelfs als er een veilig, effectief vaccin wordt gemaakt, hoelang duurt het dan om de productie op te schalen en te distribueren naar iedereen die het nodig heeft? En temidden van alle uitdagingen en onzekerheid, als u zich afvraagt of het wel of niet zin heeft om uw auto zelf te verkopen tijdens de pandemie, dan geeft dit blog u een verrassend antwoord.

Hoe het verkopen van een auto werkte

Er zijn verschillende manieren om een auto te verkopen, afhankelijk van je doelen, zul je een bepaald patroon opmerken. De drie meest basale manieren om uw auto te verkopen zijn aan een dealer (directe verkoop of als inruil), privéverkoop op eigen gelegenheid of verkoop aan een auto-inkoopservice.

We zouden dan zeggen dat als uw primaire doel was om het geld dat u voor de auto krijgt te maximaliseren, privé verkopen de beste manier was om de hoogste dollar te krijgen, hoewel het veel werk en gedoe met zich meebrengt. Als je primaire doel snelheid was en je het niet erg vond om het minste geld te krijgen, dan was de dealertraject de enige die je moest nemen. En als u de beste combinatie van snelheid en geld wilde, dan was de juiste auto-aankoopservice de juiste keuze. Maar de pandemie heeft dit beeld ingrijpend veranderd op manieren die niemand had kunnen voorspellen.

Auto verkopen: de impact

Toen de pandemie toesloeg, begonnen veel mensen te voorspellen hoe dit de markt voor gebruikte auto’s zou beïnvloeden. Een verrassend aantal mensen voorspelde dat de impact een scherpe daling van de vraag naar gebruikte auto’s zou zijn, aangezien niemand tijdens de pandemie op pad zou willen zijn om tweedehands auto’s te kopen. Deze voorspelde afname van de vraag zou ertoe leiden dat er te veel gebruikte auto’s rondhangen zonder dat iemand ze wil kopen, waardoor de waarden en prijzen van gebruikte auto’s zouden dalen bij een afnemende vraag. Kortom, wilt u uw auto verkopen? Kijk dan goed naar wat voor u de beste opties zijn en wat u hieraan wilt verdienen. Wij wensen u veel succes.