Miron bv
Image default
Dienstverlening

Een NEN-keuring door de EKH is van cruciaal belang

Door een NEN-keuring door EKH te laten uitvoeren, weet je zeker dat alle zaken hieromtrent allemaal in orde zijn en dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van het personeel en de omgeving. Dat is als bedrijf dat werkzaam is in de hijs- en hefmiddelen ontzettend van belang en daar moet je dan ook veel waarde aan hechten om te zorgen dat alles op een goede manier verloopt. Een NEN-keuring wordt heel vaak gekoppeld aan een cijfer dat hiervoor wordt gegeven. Je weet per cijfer dan over wat voor soort keuring het gaat, zodat dit later gemakkelijk kan worden teruggezocht wanneer men kijkt naar de keuringen die bij een bedrijf zijn uitgevoerd en hoe men hier dan op heeft gescoord. Een van de meest bekende keuringen op dit niveau is de NEN-keuring 3140. Het heeft bij deze keuring betrekking op het keuren van elektrische apparaten welke een nominale spanning hebben van 1000 volt minimaal. 

NEN 3140

Tijdens een NEN-keuring van de EKH wordt er bekeken of de elektrische installatie waar het over gaat op een veilige manier door een werknemer als ook de gebruiker kan worden gebruikt. Ook bezoekers worden hierin meegenomen om de veiligheid voor eenieder te kunnen waarborgen. Niet alleen is de 3140 natuurlijk een keuring die wordt uitgevoerd, maar zijn er nog veel verschillende andere keuringen die moeten worden gedaan wanneer je werkzaam bent met dit soort machines en apparaten. Je hebt nou eenmaal te maken met dit soort apparaten, maar deze hebben wel een bepaalde vorm van gevaar war met zich mee wordt gedragen en daar moet wel voor worden gewaakt, dat deze niet in het geding komt. 

Andere soorten keuringen

Ook bestaat er een NEN-keuring genaamd de 365 die bedoeld is voor de keuring van de beveiliging die op machines en apparaten zitten die de valbeveiliging waarborgen Ook de keuring met het cijfer 2178 wordt vaak gehanteerd, welke gebruikt wordt voor het controleren van de rolsteigers en daarnaast een veelgebruikte NEN-keuring is de 2484, die waakzaam is voor de veiligheid die wordt gehanteerd met betrekking tot de ladders en de trappen die worden gebruikt in het werkveld.