Miron bv
Image default
Winkelen

Tuin opknappen met kunstgras

Na weer een mooie warme zomer te hebben gehad dit jaar gaan we al steeds verder na het najaar toe. Toch krijgen we nog wel te maken met een paar mooie dagen. Van plan om de tuin te gaan opknappen met kunstgras, maak dan nog gebruik van deze mooie nazomer en geniet volgend seizoen al gelijk van een onderhoudsvrije en toch groene tuin!

 

Kunstgras kopen biedt vele voordelen!

 

  • Een altijd groen gazon
  • Geen onkruid in je grasmat
  • Met warm weer geen dode plekken
  • Bespaar tijd en geniet meer in je tuin

En nog vele voordelen meer!

 

Moet ik ergens rekening mee houden?

 

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee dient te houden als je van plan bent kunstgras te kopen. Dat is de richting van de pool ook wel vleug genoemd. Kunstgras heeft namelijk een vleugrichting zou je een stuk kunstgras er dwars op leggen, dan ga je dat zien. Kunstgras dient dus altijd met de zelfde poolrichting gelegd te worden.

 

Kunstgras hoogtes en soorten

 

Kunstgras is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende hoogtes en soorten. Sommige gebruiken het kunstgras voor hun kleine balkon wat op te leuken en de ander legt ze hele tuin met kunstgras zodat het onderhoudsvrij is en zeer echt en realistisch oogt. Qua zachtheid zit er ook erg veel verschil in kunstgras. Sommige kunstgras soorten zijn zelfs gemaakt van speciale Ten Cate garen die heel erg zacht zijn om overheen te lopen of bijvoorbeeld voor kinderen om lekker op te spelen.

 

Kunstgras prijzen

 

De prijzen van kunstgras varieert heel erg je kunt bijvoorbeeld al kunstgras kopen vanaf 9,95 per m2 tot een prijs van 50 euro per m2. Als je echt een hele zachte en sterkte kwaliteit wil dan is een duurdere soort wel aan te raden.

Als je kiest voor kunstgras op zand te leggen adviseren wij op stabilisatiedoek te gebruiken dit kost zo ongeveer 3,50 per m2. Dit is vooral om kuilvorming te voorkomen. Om het af te maken kunt u dit vast maken met grondpennen zodat het kunstgras niet meer kan verplaatsen.

https://www.kunstgrasdirect.nl