Miron bv
Image default
Financieel

Handleiding om aan de slag te gaan met aandelen

Leren hoe te beginnen met beleggen in aandelen hoeft niet ingewikkeld of intimiderend te zijn. Iedereen kan leren hoe om te investeren in de aandelenmarkt met enige kennis van hoe de markten werken, de soorten aandelen die er zijn, en de beste strategieën te gebruiken. Gewapend met deze informatie, zult u klaar zijn om te springen in de wereld van de handel met beide voeten.

Betekenis van aandelen

Aandelen zijn in wezen een aandeel van een bedrijf. Wanneer u aandelen koopt, bezit u een deel van het bedrijf waarvan u koopt. Bedrijven verkopen aandelen om geld in te zamelen dat ze nodig hebben voor onderzoek, ontwikkeling en uitbreiding. Lees je in voordat je investeert, bijvoorbeeld op sites over aandelen, klik hier voor meer informatie.

Als het bedrijf het goed doet in zaken en winst, gaat een deel van de winst naar u toe via jaarlijkse dividenden of via de verkoop van de aandelen die u bezit.

Hoe koop je en verkoop je aandelen?

De beurs is de plaats waar aandelen worden gekocht en verkocht. Het is geen echte locatie. Kortom, de beurs is het bedrijf waar de handel plaatsvindt.

Een andere term voor de beurs is de beurs. De grootste beurzen zijn NYSE (New York Stock Exchange), AMEX (American Stock Exchange) en NASDAQ (National Association of Securities Dealers).

Op het nieuws hebben ze de neiging om te praten over de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500, en de NASDAQ Composite Index. Het zijn allemaal algemene marktgemiddelden om het publiek een basisinzicht te geven in hoe goed de economie en de bedrijven het doen.

Het gemiddelde rendement van de markt is ongeveer 8 procent per jaar, wat een goed rendement is. Dit is echter het gemiddelde rendement van de gehele beurs – uw investering kan een hoger of lager rendement hebben, afhankelijk van hoe goed het bedrijf het doet in een bepaald jaar.

Op 3 manieren opereren

Over het algemeen worden de voorraden op drie verschillende manieren gegroepeerd: per grootte, per stijl of per sector. Bij het groeperen van aandelen op grootte, noemen we ze large-cap, mid-cap of small-cap. Large-cap aandelen worden verkocht door grote bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan vijf miljard. Midcap aandelen worden verkocht door middelgrote bedrijven met een marktwaarde van 1 tot 5 miljard.

Small-cap aandelen worden verkocht door bedrijven met een marktwaarde van minder dan 1 miljard. Hoewel small-cap aandelen u meer potentieel voor winst geven, zijn ze risicovoller dan large-cap of mid-cap aandelen. Het hangt allemaal af van de risico’s die u bereid bent te nemen.

Aandelen kunnen worden gegroepeerd per stijl – groei- en waardeaandelen. Groeiaandelen zijn aandelen die naar verwachting hoger en sneller in waarde zullen stijgen dan de hele markt (meer dan 8 procent rendement). Waardeaandelen zijn aandelen die tegen lagere prijzen zijn dan ze zouden moeten zijn, misschien als gevolg van bedrijfsproblemen of slechte public relations. Sommige beleggers investeren graag in waardeaandelen om “laag te kopen en hoog te verkopen”.

De verschillende sectoren

Ten slotte worden ze per sector gegroepeerd om aandelen in categorieën te verdelen, afhankelijk van de sector waarin ze zich bevinden – bijvoorbeeld technologie en gezondheidszorg.

https://aandelentop10.nl/cfd-beleggen/