Miron bv
Image default
Gezondheid

Borstvoedingskussen: maak het jezelf en jouw baby gemakkelijk!

Zwanger? Dan komt er van alles op je af!

Vanaf het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent, komt er van alles op jou en jouw partner af. Zo moet de babykamer ingericht worden, is een voorraad babykleertjes nodig en moet je kijken hoe je straks de voeding gaat regelen. Wordt het de borst of toch een flesje? Als je van plan bent om voor borstvoeding te gaan, is een borstvoedingskussen kopen een absolute aanrader. Steeds meer vrouwen met een kleine baby kiezen voor het comfort en gebruiksgemak van een borstvoedingskussen. Maar wat is een borstvoedingskussen, ook wel eens voedingskussen genoemd, eigenlijk? En wat hebben jij als moeder en jouw baby’tje hier precies aan?

 

Wat is een borstvoedingskussen voor soort kussen?

Onder een borstvoedingskussen of voedingskussen wordt een kussen verstaan die de moeder en de baby tijdens de voeding ondersteunt. Zo kun je als moeder relaxed liggen, zonder dat je overal spierpijn en kramp krijgt. En verder kun je op dit kussen jouw baby neerleggen, zodat hij of zij lekker kan drinken uit jouw borst. Het kussen is flexibel te gebruiken en kun je inzetten om je benen te ondersteunen, je armen of je nek. Of, vanwege de lengte van het kussen, meerdere plekken van het lichaam én natuurlijk jouw kleine wondertje! Zo profiteert iedereen van een relaxed en comfortabel voedingsmoment

 

Ook nuttig voor een betere nachtrust

Borstvoedingskussens zijn ook perfect geschikt om ’s nachts in bed te gebruiken. Als je zwanger bent en jouw buik flink groeit, is een kussen ideaal om goed en fijn te kunnen liggen. Daarom is het slim om al tijdens de eerste maanden van de zwangerschap een voedingskussen aan te schaffen. En als jouw baby uiteindelijk van de borstvoeding af gaat, kun je het kussen opnieuw gebruiken: voor op de bank. Dat is lekker tijdens het tv kijken!