Miron bv
Image default
Dienstverlening

Wat heb je aan een sportmassage bij de fysiotherapeut? Je komt er hier achter!

Of het nu gaat om atletiek of ontspanning, sportmassage is een geweldige manier om jezelf gezond te houden. Met veel landen die hun eigen unieke draai aan de traditionele sportmassage bieden, zijn er eindeloze mogelijkheden om te ontspannen, je spieren los te maken en er met een goed gevoel uit te komen, waar je ook bent. Met fysiotherapeutische diensten die vaak relatief weinig kosten, kan een ontspannende en gezonde sportmassage een geweldige manier zijn om af te sluiten na een drukke en stressvolle werkweek.

Er zijn echter meer redenen om een regelmatige massage te krijgen dan alleen ontspanning. Voor sporters en atleten is fysiotherapie een essentieel onderdeel van blessurepreventie en intelligente training. Voor mensen die al eerder een spierblessure hebben opgelopen, kan massage de perfecte manier zijn om beschadigde banden en gewrichten weer in actie te brengen. Als u op zoek bent naar een reden om te beginnen met regelmatige fysiotherapie, dan zijn hier de top vijf voordelen van sportmassages. Wil je direct kijken voor een sport massage? Bekijk dan fysiotherapie eindhoven woensel om te bekijken welke behandelingen er mogelijk zijn.

Een ontspannen lichaam

Afhankelijk van wat voor soort massage u verkiest, kunt u volledig gerevitaliseerd of huilend van de pijn naar buiten lopen. Als u van een goede verwennerij houdt, kan een massage in spa-stijl u in de dagen erna een geweldig gevoel geven, met meer energie en motivatie om te slagen. Als u moeite heeft om wakker te blijven of bewust te blijven gedurende de week, kan een geweldige massage de perfecte manier zijn om te ontspannen en wat bewustzijn toe te voegen aan uw dagen.

Blessures komen minder snel voor

Als u een atleet bent, weet u hoe belangrijk regelmatig rekken en spierstimulatie is voor het voorkomen van blessures. Sporten met een hoge intensiteit kan uw spieren vernielen en mogelijk uw belangrijkste spiergroepen aanspannen. Door middel van fysiotherapie kunt u echter uw belangrijkste spiergroepen losser maken, waardoor u meer bewegingsvrijheid en fysieke mogelijkheden krijgt. Als stretching niet voor u is, kijk dan naar therapeutische massage.

Rug- en nekpijn zullen verholpen kunnen worden

Rugpijn is een probleem dat miljoenen mensen wereldwijd plaagt. Het is niet zo dat de rug een slecht ontworpen systeem is – het is een opmerkelijk complex en krachtig gebied – maar dat veel activiteiten er gewoonweg veel te veel nadruk op leggen. Onze rugspieren behoren tot de sterkste in ons lichaam, maar als ze aan te veel inspanning worden blootgesteld, krijgen ze snel problemen. Massage is een geweldige manier om rugpijn, nekpijn en andere grote spierpijnen te elimineren. Als u rugpijnverlichting nodig heeft, kijk dan naar de fysiotherapie en de massagediensten.

Problemen met gewrichten kunnen verholpen worden

De rotator cuff, een belangrijk draaiend ligament in de schouder, heeft een hoog risico op blijvende schade door gewichtstraining en atletiek. Het ALC-gewricht, een deel van de knie, loopt ook een groot risico op blijvende schade, die soms volledig moet worden vervangen.

Er zijn veel gewrichten en ligamenten in het lichaam die versleten zijn door constante belasting en activiteit, en de preventieve werking is vaak een stuk minder pijnlijk en minder duur dan een eventuele operatie. Als u gewrichtsproblemen heeft, kan het nemen van preventieve maatregelen zoals therapeutische massage en fysiotherapie u in de toekomst veel problemen besparen.

Zelfs hoofdpijn kan verholpen worden

Soms zult u alles proberen om hoofdpijn te minimaliseren – het drinken van meer water, het gebruik van aspirines en andere hulpmiddelen, ademhalingsoefeningen – en niets werkt. Dat komt omdat sommige hoofdpijnen niet kunnen worden verholpen door veranderingen in het dieet en tijdelijke ontspanning. Ernstige stress-hoofdpijnen hebben een echte therapie nodig om te verhelpen, en met een sportmassage is het mogelijk om de problemen die erachter zitten te elimineren. Of u nu moe bent en pijn heeft of gewoon opgebrand en gedemotiveerd, een massage kan u helpen om stress-hoofdpijn en terugkerende migraine tot een minimum te beperken.

https://www.cbtfysio.nl/specialisaties