Miron bv
Image default
Woning en Tuin

Zwarte eetkamerstoelen hoeven niet donker over te komen

Zo vreemd is het niet om een zwarte eethoek in huis te hebben. Zwart is natuurlijk een opvallende kleur die krachtig kan overkomen. Maar tegelijk straalt zwart ook een onmiskenbare rust uit. Heb je een lichte vloer, dan is een zwarte eethoek een prachtig contrast op zo’n ondergrond. Een zwarte eettafel kun je goed stylen met eetkamerstoelen die of ook zwart zijn of een kleur hebben die tegen het zwart neigt, bijvoorbeeld antraciet of zwart essen. Op tafel vervolgens een diepzwarte glanzende vaas met daarin juist weer witte bloemen. Door de contrasten krijgt de zwarte eethoek iets stemmings en elegants tegelijk. Een stijlvolle tafelloper kan het geheel helemaal afmaken. Een zithoek met zwarte tafel en zwarte eetkamerstoelen kan dus best.

Omgeef een zwarte zithoek met kleur

Zwarte eetkamerstoelen zijn stijlvol en tijdloos. Je combineert ze heel goed met de overige elementen van je interieur. Dat komt omdat zwart elke andere kleur versterkt. Toegegeven, een zwarte eethoek springt niet meteen uit de band en blijft wat op de achtergrond. Maar hier is het juist de truc om bijvoorbeeld de omgeving van zwarte tafel en zwarte stoelen te highlighten. Dat kan met een opvallend vloerkleed die naast zwart fraaie contrast tinten heeft. Of door een uitgekiende verlichting die zelfs zwart niet geheel kan opslokken. Ledverlichting kan zelfs zwart doen sprankelen! 

Zwarte eetkamerstoelen inzetten voor een contrast

Je kunt er ook voor kiezen om zwarte stoelen bij een tafel van een andere kleur te plaatsen. Wat altijd goed werkt is dan een zwart-wit combinatie. Je mijdt dan kleur maar benadrukt wel het contrast tussen licht en donker. Dit staat heel fraai in een klassiek interieur. Ook een witte tafel met dan weer zwarte poten is een uitdaging. Of als je een industriële woonstijl hebt: een witte tafel met een zwart stalen onderstel. Zo krijgt je eethoek echt cachet. Zwart en wit kunnen, mits overdadig toegepast, de woonruimte wel wat eentonig maken. Met zwarte stoelen die in kleur gestoffeerd zijn, maak je het dan weer spannend. Ook kunnen schilderijen op de wanden rond de eethoek kleuraccenten geven die een te dominerend zwart met wit weer naar de achtergrond brengen.

Zwart met een warm effect

Zwart heeft ook iets neutraals en zou ondersteund kunnen worden door een warme tint. Dat kan als je voor een mooie houten vloer kiest. Het hout heeft een warme sfeer en heft zo de neutraliteit van zwart weer enigszins op. Je kunt ook nog een vloerkleed toevoegen met warme kleuren. En zelfs het neutrale zwart van stoffen eetkamerstoelen kun je oppeppen. Dan kies je voor leren zwarte eetkamerstoelen. Zo krijg je meer glans in je zithoek en een levendige weerschijn. 

Zwarte eetkamerstoelen kunnen sterk licht goed verdragen

De licht opwekking rond je zwarte eetkamerstoelen hoeft niet alleen vanaf de vloer op te rijzen. Eigenlijk net zo belangrijk is het licht dat je boven de eetkamer gaat verspreiden. Kies voor een fraaie kroonluchter als je een klassiek interieur benadrukt. Of voor een rijtje fabrieks lichten als je een industriële woonstijl ambieert. Zorg er in elk geval voor dat de lamp boven de tafel opvalt en veel licht kan verspreiden. Dit omdat zwart natuurlijk niet zoals wit licht terugkaatst maar grotendeels absorbeert. Hier vind je veel mooie, kwalitatief hoogwaarde stoelen.