Miron bv
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over entresolvloeren?

Mezzanine vloeren worden steeds populairder in allerlei omgevingen, van magazijnen en fabrieken tot kantoorgebouwen en winkels. Als je overweegt een mezzaninevloer aan je pand toe te voegen, is het belangrijk om te weten welke verschillende soorten er zijn en wat ze allemaal te bieden hebben. We geven jou hier een overzicht van de verschillende soorten mezzaninevloeren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste bij jouw behoeften past.

 

  1. Structurele mezzanines. 

Structurele mezzanines zijn het populairste type mezzaninevloer, en ze zijn ook het meest veelzijdig. Ze kunnen ontworpen worden om een verscheidenheid aan ladingen te dragen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel lichte als zware toepassingen. Structurele mezzanines kunnen ook ontworpen worden met allerlei voorzieningen, zoals trappen, liften en transportsystemen, waardoor ze nog veelzijdiger zijn.

 

  1. Kant-en-klare mezzanines

Pre-engineered mezzanines zijn een goede keuze voor wie snel een entresolvloer nodig heeft en niet de tijd of het budget heeft voor een op maat gemaakte vloer. Pre-engineered mezzanines zijn meestal gemaakt van stalen componenten die met bouten aan elkaar zijn bevestigd, waardoor ze gemakkelijker en sneller te installeren zijn dan structurele mezzanines.

 

  1. Vrijstaande mezzanines. 

Vrijstaande mezzanines zijn ideaal voor wie een mezzaninevloer nodig heeft, maar niet de structurele steun heeft om er een te plaatsen. Vrijstaande mezzanines worden ondersteund door kolommen die onafhankelijk zijn van de structuur van het gebouw, waardoor ze gemakkelijker te installeren en indien nodig te verwijderen zijn. 

 

  1. Door rekken ondersteunde tussenverdiepingen. 

Mezzanines met rekken zijn vergelijkbaar met vrijstaande mezzanines in die zin dat ze ondersteund worden door kolommen die onafhankelijk zijn van de structuur van het gebouw. Door rekken ondersteunde mezzanines zijn echter ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met palletstellingen, waardoor ze ideaal zijn voor opslagtoepassingen. 

 

  1. Kantoor mezzanines 

Kantoormezzanines worden steeds populairder in kantooromgevingen als een manier om de ruimte te maximaliseren zonder een geheel nieuwe vleugel aan het gebouw te hoeven bouwen. Kantoor mezzanines kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan functies, zoals scheidingswanden, trappen en liften, waardoor ze net zo functioneel zijn als traditionele kantoren. 

 

Er is geen pasklaar antwoord als het gaat om het kiezen van een type tussenverdieping; de beste optie voor jouw behoeften hangt af van factoren als het beoogde gebruik van de vloer, het vereiste draagvermogen, de beschikbare ruimte en je budget. We hopen echter dat je na het lezen van dit artikel een beter inzicht hebt gekregen in de verschillende soorten mezzaninevloeren die er zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste bij je behoeften past.

 

https://www.noltemezzanine.nl/