Miron bv
Image default
Gezondheid

Verbazingwekkende voordelen van huidverzorging met microneedling

Er is een goede reden waarom microneedling zo populair is in de wereld van huidverzorging. Het microneedling-proces omvat het rollen van een staafje of pen uitgerust met kleine naalden om minuscule gaatjes te maken, dit kan worden gedaan in een gespecialiseerde huidkliniek zoals Mourits-huidtherapie. Ook al zijn deze wonden klein en slechts tot vlak onder de huid, je lichaam reageert op een manier die de uitstraling, kracht en gezondheid van de huid bevordert door gerichte helende factoren naar het gebied te leveren.

Vermindert het verschijnen van rimpels

Het is door niemand gewenst om er ouder uit te zien dan men is. Maar voortijdige veroudering die zich manifesteert in de vorm van rimpels en fijne lijntjes zorgt hier vaak helaas wel voor. Een microneedling-sessie veroorzaakt echter microscopisch kleine verwondingen die de collageen- en elastine synthese verhogen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Je huid repareert dit met stoffen genaamd collageen en elastine die de huid kracht en structuur geven en je een jeugdige uitstraling geven. De wondgenezende eigenschappen van je lichaam stimuleren ook de groei van nieuwe huidcellen, waardoor voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fijne lijntjes minder zichtbaar worden.

Helpt bij anti-veroudering

Rimpels en verkleuringen zijn niet de enige tekenen van veroudering. Je huid wordt minder elastisch naarmate je ouder wordt, waardoor het er slap uitziet. Ook kan een verouderende huid er futloos uitzien en een stralende gloed missen. Dit kan worden veranderd door microneedling. De vorming van collageen als reactie op de microscopisch kleine wonden kan de huidstructuur versterken en verslapping voorkomen. Ook verschijnt er al 24 uur na een behandeling een mooie, jeugdige gloed.

Het helpt om poriën te verkleinen

Hoewel microneedling kleine gaatjes in je huid inhoudt, vergroot het je poriën niet. In feite maakt het je poriën aanzienlijk kleiner. Je poriën verdwijnen praktisch wanneer het collageen eromheen wordt geactiveerd met microneedling.

Het helpt bij het verminderen van rosacea

Microneedling kan worden gebruikt om de rosacea-gerelateerde roodheid en dikte van de huid te behandelen. Dit huidprobleem zorgt ervoor dat de afbraak van collageen sneller plaatsvindt. Je huid zal minder geïrriteerd en ontstoken lijken dankzij microneedling, die de aanmaak van collageen bevordert om deze afbraak tegen te gaan en te vervangen.

Vermindert schade door de zon

Het uiterlijk van schade door de zon, met name hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken, kan worden verminderd met microneedling. Microneedling heeft het vermogen om nieuw collageen te stimuleren. Met dit proces kunnen huidcellen je uiterlijk revitaliseren en je toon egaliseren als je een vlekkerige, bruinachtige tint hebt.