Miron bv
Image default
Aanbiedingen

Botox tegen rimpels; the way to go?

Naarmate je ouder wordt, zullen er langzamerhand rimpels in de hoofdhuid ontstaan. Sommige verafschuwen het, juist anderen vinden het er prachtig uit ziet onder het motto ‘’dan zie je tenminste dat je hebt geleefd’’. Maar hoeveel je het ook verafschuwt, of hoe erg je er ook op wacht, tegenhouden kan je het toch niet; dat proces staat nou eenmaal te gebeuren. Het hoort nou eenmaal bij een verouderende huid. Soms komt het voor dat een rimpel zich op zo’n manier ontpopt, dat deze ontstaat op een plek waardoor een gezichtsuitdrukking nogal wordt benadrukt. Misschien heb jij zelf wel een vriendin met een rimpel tussen de wenkbrauwen, waardoor het constant lijkt alsof hij of zij fronst en misschien zelfs boos kijkt. Met een rimpelbehandeling middels botox kan je dit tegengaan. In deze blog leggen we je graag uit hoe dat in zijn werking zou gaan. 

 

De rimpelbehandeling, hoe werkt dat?

Een rimpelbehandeling kan ervoor zorgen dat gevormde lijnen in het gezicht – ook wel, rimpels – minder worden en soms zelfs verdwijnen. Tijdens een rimpelbehandeling met botox wordt er een stof, genaamd botulinetoxine (botox) onder de huid gespoten. Botox is een natuurlijk eiwit, dat middels een naald onder de huid wordt geïnjecteerd. Door het gebruik van de stof, zal de werking van de spier minder worden; sterker nog, de spier kan niet meer worden geactiveerd door zenuwen. Door dat deze niet meer geactiveerd kan worden, blijft de spier ontspannen en kan deze dus niet meer samentrekken. Resultaat? Er vormen minder rimpels in het gezicht! Met het toepassen van een botox behandeling kunnen rimpels worden verminderd, maar wist je dat je ook een botox behandeling kan laten uitvoeren alvorens het krijgen van rimpels? Dat je het kan gebruiken om rimpels te voorkomen?

 

Botox voor andere behandelingen dan rimpels

Doordat botox bestaat uit een natuurlijk eiwit, kan het ook worden ingezet voor andere behandelingen. Het wordt dus niet alleen gebruikt om huidveroudering tegen te gaan; zo kan botox ook gebruik wordt voor het ontspannen van de kaakspieren om daarmee tandenknarsen te verminderen, kan het worden ingespoten tegen overmatig zweten, of om migraine te verminderen.