Miron bv
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het verwijderen en voorkomen van schimmels in uw kelder

U kent het wel: U bent al tijden niet in uw kelder geweest en dat is naar eigen zeggen misschien maar beter ook. Uw kelder zit namelijk vol met schimmels, erg vervelend en onhygiënisch. Maakt u zich geen zorgen, u bent niet vies en ook niet de enige met dit probleem. Een kelder is namelijk de ideale plaats voor schimmels om ongestoord hun gang te gaan. Fijn voor de schimmels, vervelend voor u. Voor veel mensen lijkt het verwijderen van schimmels een onbegonnen werk, om die reden stellen ze het vaak uit of laten ze het helemaal zitten. In feite is dit helemaal niet zo moeilijk als u waarschijnlijk denkt. In dit artikel geven we u een paar simpele tips die kunnen helpen bij het verwijderen en voorkomen van schimmels.

Pak de schimmels zelf aan

Kelder schimmel verwijderen kan op meerdere manieren. Een eerste optie voor het verwijderen van de schimmels is natuurlijk de eigenhandige aanpak. Er zijn meerdere middelen die u zelf kunt gebruiken om de schimmels in uw kelder te verwijderen. Een ontzettend populair en (enigszins) milieuvriendelijke oplossing is het wondermiddel soda. U mengt een beetje soda met water en gebruikt deze vervolgens om de schimmels weg te schrobben. Vergeet daarbij niet om het omliggende gebied ook mee te nemen, nieuwe schimmels zijn vaak moeilijk om te zien. Een andere veelgebruikte optie is bleek. In water verdund bleekmiddel kunt u gebruiken om de schimmels in te sprayen of deppen. Deze zouden dan vanzelf moeten verdwijnen. Wanneer het middel is ingetrokken en opgedroogd en de schimmels nog steeds aanwezig zijn is het van belang dat u de behandeling herhaalt.

Schimmel

Kies voor een professionele aanpak

Bovenstaande methodes lijken een simpele en goed werkende oplossing. In de werkelijkheid kunnen deze oplossingen vaak tekort schieten. Kelder schimmel verwijderen op definitieve wijze kunt u het best doen in samenwerking met professionele hulp. Zij zijn kundig genoeg om de juiste aanpak te bepalen en deze ook goed uit te voeren. Op deze manier weet u zeker dat de schimmels goed zijn verwijderd.

Voorkomen is beter dan bestrijden

Het liefst wilt u natuurlijk helemaal geen schimmels, dat snappen wij ook. Er zijn geen methoden met een gegarandeerde werking, maar u kunt schimmels op verschillende manieren voorkomen. Wanneer u raampjes in uw kelder heeft is het verstandig deze geregeld open te zetten en de kelder goed door te laten luchten. Heeft uw kelder geen raampjes? Dan is het van belang dat u gebruikmaakt van een mechanisch ventilatiesysteem of luchtontvochtiger. Deze apparaten kunnen uw kelder veranderen in een vervelende plek voor schimmels.