Miron bv
Image default
Eten en drinken

De bekendste Italiaanse wijnen voorgesteld

De bekendste Italiaanse wijnen voorgesteld

Er zijn verschillende heerlijke wijnen te krijgen vandaag de dag. Maar wat is nu echt een lekkere wijn? Wij raden je aan om een van de onderstaande Italiaanse wijnen te proberen. Het zijn namelijk wijnen die perfect zijn voor echte wijnkenners, maar ook voor de mensen die nooit wijn drinken. Daarnaast is de barolo wijn ook een soort die veel door beginners wordt gedronken. Dit omdat het een stevige, maar toch ook weer subtiele smaak heeft. Het is misschien even wennen, maar de meeste mensen kunnen hier heerlijk van genieten.

Unieke rode wijn smaak

De Barolo rode wijn heeft een unieke en heerlijke smaak. Hij komt uit een van de bekendste wijngebieden van italië namelijk de regio piemonte. Hier worden op 2000 hectare de meest koninklijke druiven geplukt om wereldberoemde wijnen mee te maken. Op dit grote stuk land zijn verschillende eigenaren en samen zijn verantwoordelijk voor een productie van 12 miljoen flessen wijn per jaar. Volgens de italianen heeft deze druif zijn naam te danken aan de mist die in de maand Oktober daar voorbij trekt. De schillen van deze druivensoort worden 1 tot 2 maande lang geweekt. Vervolgens wordt dit in grote houten vaten gedaan. 

En dan heeft het nog een rijpingsproces van ongeveer 4 tot 8 jaar. Inmiddels zijn er wel nieuwe technieken die dit proces kunnen versnellen, maar dat valt niet te vergelijken met de enige echte wijn die echt zo lang gerijpt wordt. De meeste mensen vinden deze wijn wel heerlijk als ze van rood houden, maar ook voor beginners is het een aanrader. Hij heeft een bedrieglijke lichte kleur, maar dit wil niet zeggen dat er geen alcohol in zit. Doe dus rustig aan want het is echt een top wijn waarvan je moet genieten.

Een heerlijke wijn van blauwe druiven

Als je dol bent op wijn van blauwe druiven dan is Nero d’Avola een echte aanrader. Het is een heerlijk droge wijn die 10 jaar rijpingstijd heeft gehad. De echte wijnkenner is dol op deze wijn vanwege zijn heerlijk zure smaak. Hij wordt gemaakt van de calabrese druif die van origine ontdekt is door de Grieken. Het Griekse woord betekent niets meer of minder als goede druif. Van deze druif worden verschillende soorten gemaakt, maar Nero d’Avola is toch wel echt een fijnproevers wijn.

Het is een wijn die veel gemaakt wordt in Italië. In het zuidoosten komt deze druif zelfs het meeste voor. Al sinds de 17de eeuw is dit een van de meest succesvolle druivenrassen voor wijnmakers. De druif zelf heeft behoefte aan een warm klimaat en dat kun je zeker vinden in zuidoost Italië. Sinds de 20e eeuw wordt deze druif ook gebruikt voor het blenden van verschillende wijnen.

Een keuze maken

Wijn is een smaak die je hebt of niet hebt. De een is liefhebber van rood en de ander weer van wit. Daarnaast moet je wijnen ook leren drinken. Het is een kwestie van vaker dezelfde soort proberen, maar als het niet smaakt dan zijn er genoeg andere soorten. Ook met eten wordt er vaak een lekker glaasje rode wijn ingeschonken. De combinatie met het eten doet de smaak ook een stuk veranderen. Wellicht dat je het dan juist wel lekker vindt.