Miron bv
Image default
Aanbiedingen

Hulp bij het schrijven van je scriptie

Als je aan je scriptie werkt is het normaal dat je soms vast loopt. Je probeert tenslotte iets uitdagends en nieuws te doen. Daarbij weet je vaak nog niet precies wat er van je wordt verwacht of hoe je problemen het beste op kunt lossen. Het is daarbij erg logisch dat je soms hulp nodig hebt. Gelukkig is deze hulp er ook in vele vormen. Je kunt andere mensen om hulp vragen, maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen als je hulp bij scriptie schrijven nodig hebt. Hier vindt je enkele tips om los te komen bij het schrijven en verder te komen.

1. Praat met je begeleider

Je begeleider is er niet alleen om je te beoordelen, maar ook om je te helpen. Hij of zij heeft het beste met je voor. Stap dus zeker met je problemen naar hem of haar toe. Hierbij is het wel duidelijk om van tevoren te bedenken wat je verwacht. Want je kunt alleen goed worden geholpen wanneer je jouw probleem duidelijk kunt schetsen. Ook zal je docent waarschijnlijk willen weten wat voor antwoord je van hem of haar verwacht. Zorg dus dat je hier over na hebt gedacht. 

2. Neem een pauze

Soms heb je alleen wat tijd nodig weg van je werk. Ga even weg van je computer en maak een wandeling, of lees iets wat niets met je scriptie te maken heeft. Dit kan je helpen je geest op te frissen en je een nieuw perspectief op je werk te geven.

3. Organiseer je

Als je moeite hebt om te beginnen, kan het helpen om te gaan zitten en een plan te maken. Schrijf op wat je moet doen en wanneer je verwacht het te doen. Dit kan je een beter idee geven van wat er je te wachten staat en zorgt voor meer structuur. Zo kijk je niet tegen een grote berg op, maar verdeel je de berg in kleinere heuvels, die een stuk makkelijker te beklimmen zijn. Ook kun je dingen afstrepen, wat ook altijd goed voor je motivatie is. 

4. Praat met andere studenten

De kans is groot dat ook jouw studiegenootjes met problemen te maken hebben. Vaak zullen dit zelfs dezelfde problemen en uitdagingen zijn. Door met anderen te praten voel je je minder alleen en misschien krijg je zelfs nuttig advies om weer verder te komen. 

5. Zoek professionele hulp

Als je worstelt met angst of depressie, of als je maar niet op gang kunt komen, terwijl je bovenstaande tips allemaal al hebt geprobeerd, is het wellicht tijd om professionele hulp te zoeken. Een therapeut kan je helpen om te achterhalen wat de oorzaak van je problemen is en hoe je ze kunt overwinnen.

 

https://www.topscriptie.nl/