Miron bv
Image default
Zakelijk

Wat voor soort ondernemingsraad cursussen zijn er?

Wat voor soort ondernemingsraad cursussen zijn er? 

Een optimaal functionerende ondernemingsraad is belangrijk voor het succes van een bedrijf. Een ondernemingsraad dient regelmatig te vergaderen over zaken als de huidige medewerkers, personeelsbelangen en de diversiteit binnen het bedrijf. Vaak komt het voor dat een ondernemingsraad het niet met elkaar eens is en vervolgens wordt er niet effectief vergaderd. Als OR-lid is het daarom urgent om regelmatig een cursus te volgen om niet alleen individuele vaardigheden te verbeteren, maar ook om te leren hoe vergaderen het effectiefst kan zijn en om uw algemene kennis uit te breiden. Er komen namelijk maandelijks nieuwe regels bij en het is handig om altijd up-to-date te zijn. Aangezien niet elke ondernemingsraad in dezelfde situatie verkeerd, zijn er verschillende cursussen beschikbaar. Zo zijn er tal van onderwerpen die voorkomen tijdens een OR cursus. We nemen in deze blog een aantal diverse ondernemingsraad cursussen met u door. 

Basistraining ondernemingsraad

Er komt veel op een ondernemingraad af in het begin, want welke zaken gaan voor en welke kunnen wel even wachten? Voordat de basistraining start heeft er een voorgesprek plaatsgevonden. In dit gesprek komt de huidige situatie van de ondernemingsraad naar voren. Aan de hand van dit gesprek wordt er een basistraining op maat gemaakt. Een aantal onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens de training zijn: uitwisselen van verwachtingen, verbeteren van de samenwerking en teamontwikkeling, gezamenlijk opstellen van een werkplan en het inzicht in het wettelijk kader. 

Training voor nieuwe OR leden 

Het kan zijn dat u net begonnen met als nieuw OR-lid. Het is dan best lastig om in te schatten wat precies een ondernemingsraad inhoudt en waar u invloed op heeft. Het uitzoeken van welke rechten en plichten een ondernemingsraad heeft kan daarbij ook tijdrovend zijn. Tijdens de training voor nieuwe OR-leden wordt u meegenomen in de wereld van het werk van een ondernemingsraad, om zo snel mogelijk een meerwaarde te leveren aan uw OR-team. Wees niet bang dat u overladen wordt met allerlei moeilijke informatie en kennis. Het doel van deze training is vooral om interactief aan de slag te gaan en ons aan te passen aan uw persoonlijke situatie. 

Professionele ondernemingsraad training

Bestaat de ondernemingsraad binnen uw bedrijf al wat langer en wilt u graag doelgericht werken naar een professionele ondernemingsraad? De professionele ondernemingsraad training bestaat uit een uniek ontwikkeltraject. De eerste stap in het traject is het bijwonen van een intakegesprek. Op basis van dit gesprek wordt er informatie gestuurd om een OR scan uit te voeren. Vervolgens wordt alle informatie verzameld en verwerkt in een rapportage. Deze rapportage wordt geanalyseerd door adviseurs en bespreken met u het op maat gemaakt ontwikkelplan. Tot slot kunt u verder doelgericht aan de slag met de verdere ontwikkeling van uw ondernemingsraad. 

OR maatwerktraining

Elke ondernemingsraad is net weer wat anders. Heeft uw ondernemingsraad bijvoorbeeld behoefte aan verdere professionalisering binnen de ondernemingsraad? Dan bevelen wij een OR maatwerktraining aan. Een maatwerktraining is namelijk volledig afgesteld op uw persoonlijke leervragen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om algemene kennis of het versterken van diverse vaardigheden.

https://www.tri-plus.nl/ondernemingsraad-tri-plus/