Miron bv
Image default
Gezondheid

CBD olie werking bij ontsteking

Cannabidiol of CBD is een olie die wordt verkregen door de verbindingen van de hennepplant te verfijnen via een proces dat de superkritische CO2-extractie wordt genoemd (er zijn ook andere extractiemethoden). Deze methode creëert een nieuwe verbinding die is verfijnd van het THC-gehalte (tetrahydrocannabinol), het psychoactieve bestanddeel van conventionele marihuana (het is het chemische ingrediënt dat je “high” maakt).

Omdat CBD niet psychoactief is, is het niet verslavend. Het is echter ook niet altijd wettelijk geregeld. Degenen die op zoek zijn naar supplementen voor pijn- of stressverlichting, wenden zich vaak tot CBD als alternatief voor conventionele geneesmiddelen (de industrie is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid en vertoont geen tekenen van vertraging). Bekijk hier de SupMedi kortingscodes.

Hoewel CBD -olie kanker niet kan genezen, zoals sommige adverteerders zouden willen beweren, kan het gunstig zijn voor mensen met chronische pijnaandoeningen, neurologische aandoeningen, huidaandoeningen, problemen met middelenmisbruik en zelfs enkele van de bijwerkingen die verband houden met chemotherapie.

Raadpleeg consumentenrapporten, laboratoriumtests van derden in de branche en online beoordelingen om een ​​CBD-olie te vinden dat op de juiste manier is geëxtraheerd, veganistisch is, afkomstig is uit een volledig / breed spectrum van alleen biologische ingrediënten, geen meststoffen of chemische toevoegingen bevat, en heeft een merk met de reputatie samen te werken met de wetenschappelijke gemeenschap om hoogwaardige, goed geteste producten te produceren.

De pijnstillende eigenschappen van marihuana, en bij uitbreiding CBD, zijn bekend. Deze plant wordt al eeuwen voor dit doel gebruikt, evenals voor het reguleren van de slaap en de werking van het immuunsysteem, die beide een aanvullende rol spelen bij het verminderen van pijn.

CBD kan interageren met de neurotransmitters die pijn veroorzaken, waardoor ontstekingen kunnen afnemen naarmate je lichaam zijn immuunrespons de-escaleert.

Degenen die lijden aan chronische pijnaandoeningen weten dat het zenuwstelsel van hun lichaam overactief kan blijven, zelfs nadat het opruiende incident waarmee de pijn begon, is genezen en verdwenen. Dit is hoe chronische pijn begint.

Door deze signalen te blokkeren, kan CBD-olie zenuwpijn verminderen en de auto-immuunfunctie normaliseren dankzij een rustiger zenuwstelsel. Alles van sclerose tot artritis kan op deze manier worden behandeld met CBD-olie.

Iedereen die aan deze of andere chronische pijnaandoeningen lijdt, zou CBD-olie (bij voorkeur een met een volledig spectrum – waardoor je het entourage-effect kunt ontgrendelen) overwegen als onderdeel van hun herstel- of pijnbeheersingsplan.

Iedereen die aan angst of depressie lijdt, weet dat stress chronische pijnklachten kan veroorzaken of verergeren. Het vermogen van CBD om angst te verlichten is niet alleen een voordeel voor je mentale welzijn in termen van het elimineren van stress, maar ook in termen van een verdubbeling van de pijnstillende kwaliteit.

Angststoornissen komen veel voor in de ontwikkelde wereld en zijn een belangrijke oorzaak van invaliditeitsgevallen, disfunctiestoornissen en slaapproblemen. De verslavende en soms schadelijke aard van geneesmiddelen die zijn ontworpen om deze aandoeningen te verlichten, heeft ertoe geleid dat veel mensen op zoek zijn gegaan naar natuurlijke alternatieven zoals CBD-hennepolie voor het beheersen van depressie.

CBD-olie is zo’n alternatief, met veel behandelingsstudies die aantonen dat een matige dosis CBD-olie via een druppelaar effectief was in het produceren van kalmerende effecten die vergelijkbaar zijn met antidepressiva. Serotonine – de chemische stof die verantwoordelijk is voor het op peil houden van je humeur – wordt beïnvloed door de binding van CBD-verbindingen aan je neurotransmitters.